Чудили ли сте се някога кои са първите супермодели? Жените,

...
Чудили ли сте се някога кои са първите супермодели? Жените,
Коментари Харесай

На модния подиум: Вижте кои са първите СУПЕРМОДЕЛИ в света

Чудили ли сте се в миналото кои са първите супермодели? Жените, модата и блясъкът може да са станали синоними в модерната ера, само че в средата до края на 80-те години тези асоциации се ускориха в обособена културна икона, наречена супермодел. Докато професионалните модели с различим външен тип и персони съществуват от 50-те години на предишния век, версията на модела от 80-те години безусловно измести всичките си прародители във връзка с растеж, популярност и най-важното - дарба за високи доходи.

Супермоделите бяха елитна и изключителна група дами. Сред основните фигури се откроиха американките Синди Крауфорд и Кристи Търлингтън, британката Наоми Кембъл, както и емблематичната Линда Еванджелиста от Канада, дружно с Клаудия Шифър от Германия. Това групиране не е дефинитивно, несъмнено, и терминът се ползва към други високопоставени модели от това потомство, в това число Ел Макферсън и Кейт Мос. Списък с доста характерни характерности несъмнено дава родословието на истинските супермодели.

Но кои са първите супермодели?

Преди да стартираме с историята, би трябвало да обърнем внимание на гибелта на Татяна Патиц, супермодел, добила популярност през 80-те и 90-те години. Тя умря на 11 януари 2023 година на 56-годишна възраст и в нейна чест взехме решение да съставим лист на първите супермодели, управлявали стилната промишленост. Освен Татяна, ще видите и други девойки, чиято хубост продължава да ни очарова и през днешния ден.

Защото преди Тайе, Синди и Кейт имаше модели, които правеха чудеса в света на модата. Тази ранна " класа " супермодели на процедура проправи пътя за поколенията, които ще дойдат след тях и се трансформира в културен феномен, присъстващ на всяка първа страница и подиум. Затова дано си ги напомним.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР