Чрез словото си за 2023 г. президентът може да изиграе

...
Чрез словото си за 2023 г. президентът може да изиграе
Коментари Харесай

Политолог: В новогодишното слово Радев може да изиграе лидерски ход, повдигайки въпроса за помирение

Чрез словото си за 2023 година президентът може да изиграе лидерски ход, повдигайки въпроса за помиряване, с взор към бъдещето на България. Това сподели в изявление за обзора на годината на Радио " Фокус “ политологът Атанас Радев.

 

" Речта на президента за посрещането на 2022 година беше много по-различна спрямо минали години, когато главно подлагаше на критика ГЕРБ.

 

Бих споделил, че в речта си за 2023 година президентът ще обърне внимание на положението на страната и рецесиите. Мисля си, че малко ще смени риториката във връзка с това, че би трябвало да се търси някакъв тип помиряване, че би трябвало да се търси общото, че би трябвало да си приказваме за проблемите на хората ", сподели той.

 

" За да бъда прецизен, това е и ролята на президента – да се занимава с един по-висш тип политика. Когато президентът е равно далечен от всички политически обединения, с престижа си и метода, по който приказва, единствено тогава може да бъде мост сред партиите и да основава среда за разговор ", добави Радев.

 

" Вероятно тонът на Румен Радев тази година ще бъде по-умерен, а настроението ще бъде малко по-празнично, тъй като когато министър председател беше Бойко Борисов, речите на Радев бяха много песимистични. Надявам се този път да има някаква по-положителна нотка в словото му. Не бива да се пропуща и фактът, че президентската институция е единствената, която има пълномощието по Конституция да упражнява послание към нацията. Това дава доста здрав лост на президента да реализира връзката с нас, българските жители, и да дава своето мнение по всевъзможни въпроси ", изясни той.

 

Не единствено като млад политолог, само че и като младеж, Атанас Радев би посъветвал в словото си президентът Румен Радев първо да направи оценка на обстановката в страна все още и да се обърне към българските жители, поднасяйки им опрощение освен от негово, само че и от името на политическия хайлайф у нас, стана ясно от думите му.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР