Човешкото тяло е толкова сложно, че почти неразгадано. Съвкупността от

...
Човешкото тяло е толкова сложно, че почти неразгадано. Съвкупността от
Коментари Харесай

Защо ръцете стават „на жабки” след дълъг престой във вода

Човешкото тяло е толкоз комплицирано, че съвсем неразгадано. Съвкупността от биологични системи и цикли ни кара да се изумяваме всякога, в който станем очевидци на нещо ново и непознато за нас.

Всички те обаче образуват защитна система, успяваща да ни защищити от голям брой увреждания. Днес ще споделим с вас за най-изумителните неща, които тялото прави, с цел да ни защищити. В множеството случаи ги одобряваме за нещо изцяло обикновено и не се замисляме за какво в действителност настъпват сходни промени и каква е повода за тях.

Ето какви са измененията в човешкото тяло, за които не търсим аргументи:

• Защо кихаме?

Питали ли сте се в миналото какво провокира кихането? Истината е, че този развой е в резултат на голям брой микроби, попаднали в носа. Когато кихаме, организмът ни ги изхвърля на открито и ни защищава от болести.

• Защо настръхваме?
 Защо ноктите на едната ръка порастват по-бързо от тези на другата? Защо ноктите на едната ръка порастват по-бързо от тези на другата?
Забелязали ли сте, че на ноктите на едната ви ръка порастват по-бързо от тези на другата ръка. Асиметрията е явна в границите на една се...

Всички вие сте настръхвали. Чрез настръхването, тялото се пробва да сведе до най-малко топлината, която губим. След това ще ни е в пъти по-лесно да се затоплим.

• Защо кожата по ръцете се набръчква след дълъг престой във вода?

Още един развой, за който надали в миналото сте се замисляли. Подобно нещо се е случвало на всеки. Това може да е в следствие от къпане в басейн, море, козметична процедура или друго. Тези бръчки играят доста значима роля, за която множеството от нас не знаят.

Когато тялото се сблъска с огромно количество вода, то мигновено стартира да се трансформира и кожата се набръчква. По този метод ни е по-лесно да усещаме гладките повърхности.

Изумителни са всички тези процеси и промени, които настъпват, за да ни предпазят!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР