Човешкото тяло е открита енергийна система. За преразпределяне на енергията,

...
Човешкото тяло е открита енергийна система. За преразпределяне на енергията,
Коментари Харесай

Какво влияе върху чакрите

Човешкото тяло е открита енергийна система. За преразпределяне на силата, която постъпва извън, а също и за контролиране на енергийните потоци в организма съществуват чакрите.

Чакрите съставляват информационно-енергийни системи, които са ситуирани в тялото. Балансираната работа на чакрите дефинира положението на индивида.

Строежът на чакрата може да се съпостави с цвета на лотос. Около центъра са ситуирани листенца. Всяка чакра има несъмнено количество листенца. За естествената й работа е належащо лотосът да е отворен.

Той се отваря от духовни практики. Всяко листенце е обвързвано с избран духовен аспект. При липса на морални устои се затваря чакровият лотос. При самоусъвършенстване лотосът се разтваря.

 Какво въздейства върху чакрите

Така се реализират промени в съзнанието и подсъзнанието на индивида. Всяка чакра има сила с друг цвят. Движението на силата образува нещо като въртоп.

Всяка чакра е обвързвана с избран мирис. При астрално замърсяване потокът от сила на чакрите понижава, което води до закъснение на мисловните процеси.

То може да докара и до утежняване на отношението с близки хора, до понижаването на обществения статус, до редица финансови проблеми и до болести.

Всички чакри са свързани между тях в цялостна енергийна система и взаимодействат непрекъснато една с друга. Някои болестни положения могат да образуват патологични чакри.

Те изсмукват виталната сила от тялото и могат даже да го убият. Хармонизацията на чакровата система разкрива в действителност неповторими благоприятни условия.

Работата върху чакрите може да се стартира единствено благодарение на умел гуру. Фините енергийни структури не би трябвало да се разбалансират жестоко, тъй като това може да докара до неприятни последствия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР