Човешкото тяло е 60-70% вода. Знаете, че без дишане не

...
Човешкото тяло е 60-70% вода. Знаете, че без дишане не
Коментари Харесай

11 причини за дехидратация, които водят до заболявания и затлъстяване

Човешкото тяло е 60-70% вода. Знаете, че без дишане не можете да оцелеете... Същото е и с водата.

Усещали ли сте в миналото болежка в главата си, когато ходите на срещи една след друга, игнорирайки потребностите на тялото си? Това се дължи на дехидратация.

Фактът е, че възприятието за жадност е единствено по себе си зов от тялото ви, че сте извънредно обезводнени! Дехидратацията е едно от най-лошите положения в човешкото тяло.

Има 11 съществени аргументи, заради които питейната вода е значима. Съветвам ви да прочетете това по-долу:

1. Храносмилателни разстройства

Язви, киселини, гастрит няма да донесат успокоение и релакс на вас и тялото ви. Пийте доста вода, в случай че не желаете да страдате от храносмилателни проблеми. Това ще ви накара да попълвате непрекъснато алкални минерали като магнезий и калций в тялото си. Тези минерали се усвояват и всмукват в кръвта, популяризират се в тялото и се доставят. В допълнение, пиенето на доста вода оказва помощ за бързото превозване на хранителни субстанции до разнообразни елементи на тялото.

2. Запек

Ако сте от тези, чието вървене до тоалетна е съпроводено от мъчителни процеси, то това може да се дължи на неналичието на вода в организма! Червата всмуква доста вода, с цел да обезпечи телесни течности за естественото действие на всички телесни системи. Процесът на обособяване на хранителни боклуци е по-бавен. Ако червата ви страдат от липса на вода, това води до болежка и запек. Историята на постоянен запек може да докара до мъчителни резултати като пукнатини и сраствания.

3. Проблеми с бъбреците

Да изпитваш болежка при уриниране е извънредно неловко и изтощително. Това се дължи основно на обстоятелството, че тялото няма задоволително вода, с цел да изхвърли токсините. Следователно в него порастват култури от бактерии, в следствие, поражда зараза, водеща до цялостна интоксикация на организма. Дехидратацията освен визира гладкото действие на бъбреците и пикочния мехур в дълготраен проект, само че също по този начин способства за развиването на инфекции по пикочните пътища. Развиващите се процеси могат да съставляват риск за репродуктивната функционалност. Бъбречните болести от време на време са по-лоши от сърдечните пристъпи или всяко съдбовно заболяване.

4. Кожни болести

Токсините в тялото ви могат да бъдат отстранени единствено, посредством пиянство на вода. Тази функционалност се отнася до най-големия орган в тялото ви - кожата. При дехидратация, кожата губи блясъка си и стартира да се обезцветява, появяват се и бръчките по нея. При дехидратация на кожата ще сте по-податливи на пигментация и всевъзможни ужасни кожни инфекции като псориазис, дерматит и други

5. Високо кръвно налягане

Известно е, че 92% от кръвта е вода. Тежката дехидратация е равна на понижаване количеството кръв, само че увеличение на нейния вискозитет. В резултат на това кръвното налягане се покачва. Както в периферните, по този начин и в централните съдове.

6. Висок холестерол

Това е автоматизираният механизъм на тялото за битка с дехидратацията. Клетките създават огромни количества холестерол. Високите равнища на холестерол водят до доста сърдечни проблеми, също така имат свойства на струпване и водят до затлъстяване.

7. Астма и алергии

Вашето тяло създава повече хистамин, когато е обезводнено. Това е защитният механизъм да ограничи прекосяването на въздух, с цел да резервира вода при положение, че сте обезводнени. Това може да докара до астма и алергии.

8. Скованост на ставите

Регенерацията на клетките ще се забави, в случай че хрущялните подложки на ставите ви са отслабени. Тъй като хрущялът е изработен от вода, дехидратацията му предизвиква доста вреди. Сковаността на ставите значи по-малко продуктивност и безсънни нощи.

9. Умора
10 признака, които издават дехидратация на тялото
Дехидратацията или обезводняването на тялото е положение, при което то изразходва повече вода, в сравнение с получава. Нормалният воден ба...
Прочети повече
Ензимната интензивност в тялото ще се забави, в случай че тялото ви не е вярно снабдено с течности. Така всички значими източници на сила, реакции и процеси, които са директно свързани с водата са изключени. Резултат - ще се почувствате изтощени.

10. Наддаване на тегло

Дехидратацията води до загуба на сила в клетките. Вие сте склонни да консумирате повече калории, като ядете храна, с цел да възстановите „ изгубената сила “, когато действително сте жадни. Напитка = подобаваща хидратация + 0 калории. Следователно, няма смисъл от диета, в случай че сте сигурни, че сте вярно хидратирани.

11. Преждевременно стареене

При непрекъсната дехидратация всички системи стартират да се уморяват и износват бързо, което предизвиква безкрайни затруднения. Това са тези, които се появяват в преклонна възраст. Освен това получавате цялостен набор от бръчки. Сигурни сме, че не бихте желали да се подложите на прибързано стареене!
Защо дехидратацията е толкоз рискова
Липсата на вода в организма може да аргументи редица здравословни проблеми и даже до гибел. Защо дехидратацията е рискова? За естественото...
Прочети повече
Може да си помислите, че е добре, в случай че имате кутия кола, с цел да попълните запасите си от вода. Не, не е по този начин! Колата освен носи повече захар и калории в тялото, само че също по този начин води до липса на вода. Това понижава вероятността от разреждане и елиминиране на непотребната захар и сол от тялото. Ето, за какво сте склонни да напълнявате, когато сте на диета, само че не пиете задоволително вода.

След пробуждане пийте по три чаши вода на празен корем. Това ще помогне за пречистване на червата, както и за интензивно пробуждане. Уверете се, че изпивате спомагателна чаша вода за всяка чаша кафе, всяка чаша подсладен сок или смути.

Пийте най-малко два литра вода дневно. Това ще докара тялото до непоклатимост и здраве! Освен това се уверете, че имате бутилката вода в на разположение когато и да е. Така ще може да отпиете глътка и да се освежите постоянно.

Нещо повече, в случай че в действителност желаете да отслабнете, пийте най-малко две чаши вода, преди всяко хранене. Ще се почувствате по-сити и ще ядете по-малко. Това е тайният диетичен трик.

Пийте доста вода, с цел да подобрите здравето си. И бъдете здрави!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР