Човешкият капитал става все по-мобилен и адаптивен, така че репутацията

...
Човешкият капитал става все по-мобилен и адаптивен, така че репутацията
Коментари Харесай

Страните с най-ценни национални брандове

Човешкият капитал става все по-мобилен и адаптивен, тъй че репутацията на една страна, или другояче казано нейният бранд, може да окаже огромно въздействие върху икономическото и развиване. Независимо дали става въпрос за привличане на огромни вложения или на най-хубавите експерти, страните, които имат най-ценни национални марки, нормално разполагат доста преимущество на международния трудов пазар.

Всяка година английската изследователска група Brand Finance сформира ранглиста на стоте най-ценни национални марката въз основата на три съществени категории.

Стоки и услуги – включва фактори като туристичен достъп, размер на пазара, бизнес среда и търговски правила

Общество – включва качество на живот, корупция и културен имидж

Инвестиции – включва способността за привличане и задържане на експерти, софтуерно развиване,  научноизследователски и развойни действия, налози и държавна регулация.

Изполвайки данните на Brand Finance от тазгодишното издание на класацията, от уеб страницата VisualCapitalist.com са основали инфографика с топ 10 на страните с най-ценен народен бранд.

На първо място за поредна година е Съединени американски щати, като цената на националния бранд на най-голямата стопанска система в света е 27,8 трлн. $. Това е прогрес от близо 2 трлн. спрямо предходната година.

Втори е Китай с бранд стойност от 19,5 трлн. $, което съставлява 49-процентов растеж спрямо 2018 година Следват Германия (4,9 трлн.), Япония (4,5 трлн.) и Англия (3,9 трлн.). Топ 10 допълват Франция (3,1 трлн.), Индия (2,6 трлн.), Канада (2,2 трлн.), Южна Корея (2,2 трлн.), и Италия( 2,1 трлн.)

България е 68-ма, което е с 2 места по-напред от предходната година.

Освен класацията за най-ценни национални марки, Brand Finance сформират и такава за „ най-силни “, която подценява фактори като Брутният вътрешен продукт, които дават преимущество на най-големите стопански системи, и се концентрира върху метода, по който държавното управление на всяка страна ръководи националния си бранд.

Тук нещата наподобяват по много по-различен метод, като преди всичко за следващ от е Сингапур, който през 2015 година измести от челната позиция Германия. Проспериращият град-държава извършва ролята на бизнес център за цяла Югоизточна Азия и е прочут по света с отличните си просветителна система, опазване на здравето и превоз, както и с ниските равнища на престъпност. Следват Швейцария, Нидерландия, Германия и Люксембург. Топ 10 се добавя от Обединените арабски емирства, Финландия, Япония, Съединени американски щати и Дания.
nation-brands-2019-2.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР