Човешката коса расте със скорост 0,35 мм на ден. Ако

...
Човешката коса расте със скорост 0,35 мм на ден. Ако
Коментари Харесай

9 досадни грешки, които ни карат да излезем от фризьора в сълзи

Човешката коса пораства със скорост 0,35 мм дневно. Ако е несполучливо отрязана 5 см от дължината, ще отнеме съвсем 5 месеца, с цел да порастне косата. Но не всеки схваща, че постоянно не хората с ножиците са отговорни за несполучливата прическа, а ние самите.

Ние прочетохме с интерес разкритията на фризьорите и разбрахме по какъв начин техните клиенти поставят завършек на красивата прическа. В бонуса ще намерите лайфхак, който ще ви помогне да миете косата си по-рядко и да не ходите с мръсна коса.

1.Избор на неверна прическа

 Някои прически са подобаващи единствено за избран вид коса. Например, правият прорез със същата дължина наподобява добре на дебела коса, а тънката коса е най-добре да се подстригва на пластове. Фризьорите знаят всички тези нюанси, тъй че би трябвало да се вслушате в препоръките им, а не да настоявате за прическа като модел в интернет или обичаната ви актриса

Носенето на неверни облекла

Фризьорите ви поучават да идвате при тях с облеклата, които носите най-често, тъй като прическата би трябвало да се вписва в ежедневната визия. Ако през множеството време носите цветни облекла в нехаен жанр, би трябвало да ги носите и за подкастряне, а не нежна рокля, която изваждате от шкафа един път годишно.

Не мога да седнал съм неподвижно

Когато човек върти се на стола и непрекъснато се оглежда, е мъчно да се работи. Седенето с кръстосани ръце или крайници може да докара до по-къса прическа от едната страна.

Се поддавате на моментните страсти

Жените постоянно вървят на коафьор заради неуспехи в персоналния си живот. Като трансформират коренно облика, те се пробват да се освободят от предишното и да се усещат по-уверени. Но мъчителните страсти след раздялата са неприятни съветници, когато става въпрос за смяна на имиджа.

Идвайте с “тежко ”стилизиране

 Ако клиентът не е измил косата си от няколко дни, за коафьор е мъчно да оцени действителното положение на косата и да избере подкастряне, а боята ще се задържи по-зле. Мазнините вършат косата по-тежка и майсторът просто не вижда по какъв начин ще лежи в чист тип. Продуктите за стилизиране имат същия резултат, само че мнозина не се замислят и постоянно отхвърлят да мият косата си в салона.

Не схващат каква дължина да се отрежи

За доста фризьори положението на косата е по-важно от дължината, тъй че те подстригват цялата развалена коса. Ако клиентът не е предизвестил, че желае да резервира дължината, може да го чака неприятна изненада. Проблемите стартират и когато човек дава нереални избрания като „ горната част е по-автентична, страните са по-къси “ или „ да премахнем единствено 5 сантиметра “.

Не сте подготвени да се грижите за боядисана коса

След боядисване косата става по-крехка и се нуждае от специфични грижи. Поне шампоан за отбрана на цвета без алкохол и сулфати в състава. Но доста дами имат вяра, че елементарният шампоан ще прави работата, а по-късно се оплакват, че скъпото оцветяване бързо се изми.

Не приказва за опити с коса

Някои дами се опасяват, че фризьорът ще ги осъди, че са употребявали къна или евтина багра от супермаркета. Но в случай че не желаете да получите непредвиден цвят или въобще да загубите косата си, по-добре не заблуждавайте никого.

Споряйки с фризьора и доказвайки, че сте прави

Фризьорите лишават доста време, с цел да научат за видовете коса, цветовата химия и подстригванията. Затова да им казвате по какъв начин да режат или какъв брой дълго да държат боята е безсмислено. Но не е нужно да мълчите, когато видите, че от едната страна косата е по-къса.

Случвало ли ви се е нещо такова, че след посещаване на фризьорски салон да не можете да се погледнете в огледалото? Щастлив ли сте с прическата си в този момент?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР