Човекът с стол, Реджи Рей, плаща гаранция, тъй като GoFundMe надхвърля четвърт милион

...
Освобождаването на Рей дойде, когато GoFundMe, стартиран от адвоката по
Коментари Харесай

Освобождаването на Рей дойде, когато GoFundMe, стартиран от адвоката по гражданските права Лий Мерит, се доближи до целта си от $275 000, въпреки че не е известно дали парите са били използвани за неговата гаранция.

Властите в Алабама твърдят, че е използвал стол, за да защити себе си и други по време на сега вирусна свада на брега на река Монтгомъри, е пуснал гаранция.

Според Insider, Реджи Рей , 42-годишен, се е предал в петък по обвинения в хулиганство и е бил освободен от общинския затвор в Монтгомъри на следващата сутрин.

Адвокатът по граждански права Лий Мерит, представляващ Рей и поне още един човек, участвал в сбиването, публикува в Instagram за освобождаването на клиента си от затвора рано в събота.

„Г-н. Реджи Рей е аут“, написа Мерит, съобщи Insider. „Той е в добро настроение. Той получи глоба за превишена скорост на път за вкъщи, но с облекчение откри, че общността се появи за него и другите по толкова силен начин.“

Мерит каза, че Рей „неволно е бил въвлечен в безпорядъка поведение, инициирано от насилствена бяла тълпа“, но все пак ще участва в разследването.

След като се появиха видеоклипове, показващи как мъжът използва стола, за да удари няколко души, оръжието и притежателят му бързо придобиха популярност онлайн. Хората се снимаха със стола до пристана след сбиването, а някои поискаха то да бъде включено завинаги в историята на чернокожите.

Полицията твърди, че сбиването на брега на реката на 5 август е започнало, когато бели индивиди са отказали да преместят малката си лодка от кей, предназначен за речния кораб Harriott II. Един от белите лодкари се втурна и замахна към помощник-капитана на речната лодка Black, 43-годишният Деймион Пикет, след като той се опита да вразуми групата.

Докато Пикет се защитаваше, други хора го нападнаха, и в резултат на това зрители се намесиха с подкрепа въз основа на видеоклипове, публикувани онлайн. В крайна сметка то ескалира в масово сбиване с множество участници.

Дарил Дж. Албърт, началник на полицейското управление в Монтгомъри, обяви, че 48-годишният Ричард Робъртс е изправен пред две обвинения в нападение от трета степен. Зачери Шипман, 25 г.; Алън Тод, 23 г.; и Мери Тод, 21, са обвинени по едно обвинение в нападение от трета степен.

Според MPD събитията не „отговарят на критериите“ за обвинения за подбуждане на бунт или престъпление от омраза, основано на наличните доказателства, така че властите не очакват да повдигнат тези обвинения.

Но Джим Китрел, капитан на Harriott II, не се съгласи, заявявайки, че не вярва, че хората, атакуващи неговия спътник, са имали „някаква друга причина“ но състезание.

„Всичко, което той направи, беше да премести лодката им нагоре три фута“, каза Китрел, според Insider. „Няма смисъл шестима души да се опитват да те избият, само защото си преместил лодката им с няколко фута нагоре. Според мен нападението срещу Дамейон беше расово мотивирано.“

След арестуването на Рей, потребителите на Twitter отправиха призив към полицията „Освободете Реджи“ и отрекоха да са виждали мъж да използва сгъваем стол в първия място.

Освобождаването му дойде като инициатива GoFundMe, започната от Мерит, събра повече от $220 000 към събота вечерта, въпреки че не е известно дали парите са били използвани за неговата гаранция. Към понеделник сутринта кампанията за краудсорсинг е събрала над $265 000 от целта от $275 000.

Страницата GoFundMe твърди, че средствата ще помогнат на клиентите на Мерит и други, които реагират на суматохата, да платят за определени щети, медицински сметки, загубени заплати/печалби, професионални услуги, пътувания и квартири.

Сътрудниците изразиха възхищението си от Рей в коментарите, възхвалявайки го като герой и подчертавайки колко отблъскващи са били действията на извършителите.

„Той ме накара да се почувствам, за първи път в живота си, сякаш НЕ съм в ръцете на свят, който е обучен да бъде против мен“, написа Робин Райт в GoFundMe. „Той ми напомни, че не съм сам. Че хората ще карат вместо мен, когато трябва. Извън роднините, това е ново. И аз го харесвам. Чувство за сигурност? Уау!“

TheGrio е БЕЗПЛАТЕН на вашия телевизор чрез Apple TV, Amazon Fire, Roku и Android TV. Освен това,днес!

Публикацията Човекът с стол, Реджи Рей, плаща гаранция, тъй като GoFundMe надхвърля четвърт милион, се появи първо в TheGrio.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР