Човекът, който спря кръвта и затвори аркадата на Кубрат Пулев

...
Човекът, който спря кръвта и затвори аркадата на Кубрат Пулев
Коментари Харесай

Руди Ернандес, който спаси Кобрата: Не мисля, че щяха да спрат мача, защото съм много добър

Човекът, който спря кръвта и затвори аркадата на Кубрат Пулев - Руди Ернандес има голям принос за популярната победа на българския нокаутьор Кубрат Пулев над румънеца Богдан Дину. Боят се състоя в именитата зала " Хангара " в Коста Меса, Калифорния.

" Понякога на кръга изпадаш в невъзможност. Аркадата е прекомерно дълбока, имаш раздрана вена или коагулантът не може да проникне задоволително, с цел да спре кръвта. Тогава се вижда разликата сред дилетанта и професионалиста. Защото до професионалиста ще стои най-хубавият кътмен на света " - Клинт Истууд.

В монолога на великия Клинт Инстууд, с който стартира филмът притежател на " Оскар " " Момиче за милиони ", се отдава заслуженото на тези войни на " тихия фронт ", без които най-хубавите боксьори не биха имали триумфите си.

В четвъртия рунд Пулев на няколко пъти трябваше да употребява услугите на кътмена си поради свирепа аркада над лявото око, която Дину му отвори. Това можеше да му коства победат в мача. Защото, в случай че съдията беше решил, че раната заплашва здравето на боксьора ни, щеше да приключи багра и да присъди победа с механически нокаут за Дину. Тогава всичко за Кубрат свършваше. От главен кандидат за купата на IBF и сигурен мач с Антъни Джошуа, Кобрата щеше да се срине в ранглистата. Мачът беше избавен един човек - кътменът Руди Ернандес.

" Кътмен " е треньор с отлични медицински знания, който обработва тези рани, а единствената цел е да бъде спряно кръвотечението. Това е извънредно комплицирана задача в границите на минута - времето, което е сред рундовете, само че Ернандес се оправи ослепително с работата. След като Кубрат Пулев беше облян целия в кръв, Ернандес съумя да почисти и обработи раната задоволително, с цел да не пречи на Кобрата в петия рунд.
 Кубрат Пулев целуна кореспондентка след успеха в Коста Меса
Кубрат Пулев целуна кореспондентка след успеха в Коста Меса

Българинът изясни, че аркадите са част от бокса

В паузата сред петата и шестата кътменът съумя да дообработи аркадата и тя не сътвори повече проблеми на Кубрат. 57-годишният експерт, родом от Лос Анджелис изясни, че е дал безусловно всичко от себе си, с цел да затвори аркадата на Кубрат.

" Мога да кажа, че се раздадох до края и демонстрирах всичко, на което съм кадърен. Не знам по какъв начин е изглеждало по малкия екран, само че раната беше доста огромна и дълбока. Докторите незабавно пристигнаха в ъгъла и ревизираха защо става въпрос. Хубавото е, че имах време да си свърша работата. Не мисля, че щяха да спрат мача, тъй като съм доста добър. Успях да затворя раната в идната отмора сред рундовете и Кубрат довърши сполучливо багра ", показа Ернандес пред всекидневника " Меридиан мач " минути, преди да се качи на самолета за Филаделфия, където е идващият му ангажимент към кръга.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР