Човек прекарва в леглото поне 6-8 часа на ден, така

...
Човек прекарва в леглото поне 6-8 часа на ден, така
Коментари Харесай

Няколко хитрини, с които пожълтелият матрак да заблести

Човек прекарва в леглото най-малко 6-8 часа дневно, тъй че е доста значимо да поддържате мястото за спане чисто. И до момента в който постоянно перем спалното долни дрехи, възглавници и завивки, рядко почистваме матраците вкъщи. Нередовното разчистване води до струпване на прахуляк, микрочастици в продукта и прахови акари или, още по -лошо, въшки въшки. Много фактори основават удобна среда за размножаване на бактерии и микроорганизми, един от тях са биологичните течности, попаднали върху матрака. Подготвили сме указания по какъв начин да премахнем жълтите петна от матрак вкъщи, както и да поговорим за общите правила за разчистване и грижа за тези артикули.

Използване на сапун и препарат за чинии

Жълтите петна, които се появяват върху продукта след излагане на урина, пот и други течности, могат да бъдат изтрити със сапунен разтвор:

Комбинирайте 1 чаша вода (200 мл) с 2 с.л. л. течен сапун или препарат за съдове. Използвайте прозрачен състав, не използвайте сапун за пране, което може ще утежни ситуацията;

Изсипете течността в спрей бутилка и по-късно напръскайте върху нечистата зона;

Използвайте влажна гъба, с цел да отстраните останалия сапунен разтвор.

След това подсушете матрака, като отворите прозорец или включите климатика. Моля, обърнете внимание, че неприятно изсушеният артикул може да отдели неприятна миризма или плесен. Ако премахвате остаряло леке, продуктът би трябвало да бъде обезпрашен с прахосмукачка преди разчистване, в противоположен случай върху него ще се появят линии.

Как да измиете матрака от жълти петна? Използваме водороден прекис

Водородният пероксид е ефикасен за унищожаване на жълти следи, само че може да обезцвети материала. Ето за какво, преди приложимост, не забравяйте да нанесете малко количество от разтвора върху забрадка и по-късно да оцените реакцията. Тестът би трябвало да се направи преди приложимост на какъвто и да е артикул! Ако желаете да изперете матрака от жълти петна, следните указания ще ви оказват помощ:

Комбинирайте 2 ч.ч. сода, ¼ част от бутилка пероксид и прозрачен течен сапун;

Нанесете сместа върху петното, оставете да работи 1-2 минути и по-късно отстранете с влажна гъба. Можете да приложите неразреден пероксид, само че в този случай обезцветяването на тъканта не може да бъде избегнато - този метод е целесъобразен единствено при премахване на остарели следи.

Не забравяйте, че е неразрешено комбинирането на водороден прекис или сода с оцет, защото такава примес няма да може да отстрани петна, само че ще провокира кашлица, раздразнение на лигавиците или кожата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР