Човек на Пеевски ме изнудваше за пари, за да свалят

...
Човек на Пеевски ме изнудваше за пари, за да свалят
Коментари Харесай

Човек на Пеевски ме изнудваше, твърди братът на кмета на Омуртаг

Човек на Пеевски ме изнудваше за пари, с цел да смъкват обвиняванията от татко ми и брат ми. Това съобщи в предаването " ЕвроДиков " Джафер Ешрефов, брат на Ешреф Ешрефов, кмет на село Омуртаг, който е упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група.

" Бях на рандеву при татко ми с юрист и по вайбър се свърза с мен един господин Роян Ризов от името на Д.П. и сподели че ще мине през Търговище да се забележим като представител на Движение за права и свободи във Варна. Срещнахме се, разговаряхме на турски. Каза ми да си оставя телефона встрани. Каза ми, че ще ми пуснат СПО ( Специализирана полицейска операция) на фамилията ти. Казах, че не се тормозя, само че той продължи, че в случай че не платя дадена сума ще ме задържат. Поиска ми 20 хиляди лв. за мен, а по-късно постави 1-ца пред сумата, т.е. 120 хиляди лв. за мен, татко ми и брат ми. Вдигна на 140 хиляди лв.. Даде ми период от 24 часа " с цел да се оправят нещата ” със фамилията ми ", описа Ешрефов.

Мъжът продължи, че не другия ден, когато Ризов му се е обадил, с цел да научи решението му е записал телефонния диалог.

Ешреф Ешрефов изясни и какво е здравословното положение на брат му, който сега е под домакински арест. Към момента положението му се усъвършенства.

" Лекарите споделят, че ще се оправи. Ще му би трябвало време с цел да се лекува, медикаменти, метод на лекуване. Няма да стане за един или два дни ”.

През идната седмица се чака да бъде обжалвана мярката на " домакински арест ” на Ешрефов. Баща му е с непрекъсната мярка " задържане под стража ” и е в следствения арест.

Вчера Върховният административен съд удостовери анулацията на избора на Ешреф Ешрефов за кмет на община Омуртаг като остави в действие решението на Административен съд - Търговище.

С него се анулира решението на Общинска изборна комисия - Омуртаг, с което Ешреф Ешрефов е разгласен за определен за кмет на извършените локални избори.

Делото е формирано по тъжба на представител на Политическа партия " Движение за права и свободи ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР