Човек може да дава положителна проба месеци наред, но той

...
Човек може да дава положителна проба месеци наред, но той
Коментари Харесай

Кунчев: Положителен тест за COVID-19 и заразен не е едно и също, обмисляме по-кратка карантина

Човек може да дава позитивна проба месеци наред, само че той няма да е инфектиран. Положителен и инфектиран не е едно и също ". Това изясни основният държавен здравен контрольор доктор Кунчев по време на обичайния седмичен брифинг за ковид.
На този декор управляващите оповестиха и една облекчаваща мярка: за хората, които са се лекували от ковид вкъщи. Досега негативният PCR тест беше наложително изискване за рухването на карантината и при някои пациенти тя се проточваше до близо месец. Сега щабът изясни отпадането на условието с научни данни, че след приключването на този интервал пациентът не е инфектиран.
 Отпада наложителният PCR тест след края на 14-дневна карантина у нас Отпада наложителният PCR тест след края на 14-дневна карантина у нас
Ще отпадне тестването с PCR тест след 14-дневната карантина за инфектираните с ковид. Вече няма да е наложително, както беше до момента...
" Повечето страни в Европа въобще не вкараха условие за негативен PCR тест за отпадане на карантината, а тя отпада автоматизирано на 14-тия ден. Ние за по-голяма сигурност го въведохме. Все повече данни излизат, от ден на ден страни се отхвърлят от тях.
И идната стъпка, която ще обсъдим е да понижим и 14-дневната карантина, тъй като първите 4-5 страни в Европа към този момент минаха на 10-дневна карантина. А някои страни в света минаха на 7-дневна карантина, обясниха още от щаба .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР