Човек беше задържан при опит да премине от Финландия в

...
Човек беше задържан при опит да премине от Финландия в
Коментари Харесай

Българин е депортиран след опит да влезе пеш от Финландия в Русия

Човек беше арестуван при опит да премине от Финландия в Русия пешком през октомври, заяви финландската гранична защита в отчет, оповестен в сряда, представен от финландски медии.

Според локалния вестник " Кухмойнен " кандидат-преминаващият границата е млад българин .

Граничната защита на Кайнуу сподели, че се е намесила в " хипотетично закононарушение на държавната граница " в източната община Кухмо. Мъжът е открит покрай Джонкери, езеро на към пет километра от съветската граница и на 50 километра от центъра на Кухмо.

Въз основа на сигнал от член на обществото, патрул на граничната защита на Кайнуу откри чужденец, " чието желание беше да пресече нелегално националната граница от Финландия към Русия ", споделиха чиновници. Те не прецизират датата на случая или детайлности за лицето .

Мъжът е арестуван и по случая е формирано досъдебно произвеждане. Финландската имиграционна работа (Migri) изпрати мъжа назад в родината му и му забрани да влиза във Финландия за три години .

Това е едно от осемте хипотетични закононарушения, разкрити от граничната защита на Кайнуу през октомври. Освен ловни нарушавания, те включват две дребни нарушавания на държавната граница на север в Куусамо и нелицензиран водач на граничния контролно-пропускателен пункт Вартиус, източно от Каяани.

Финландски жители разясняват новината озадачени : " Любопитно...граничното придвижване нормално е от хора, които се пробват да избягат от Русия на запад ", " Може би би трябвало да сменят българския му паспорт с съветски ", " Този човек естествен ли е ".
 Русия приключва съглашението с Финландия за трансгранично съдействие
Русия приключва съглашението с Финландия за трансгранично съдействие

Споразумението бе в действие от 2012 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР