Човечеството върви в грешна посока по отношение на изменението на

...
Човечеството върви в грешна посока по отношение на изменението на
Коментари Харесай

ООН: Човечеството върви в грешна посока по отношение на климата

Човечеството " върви в неверна посока " във връзка с изменението на климата, поради пристрастяването си към изкопаемите горива, съобщи Организация на обединените нации.

Световната метеорологична организация и Програмата за околната среда на Организация на обединените нации предизвести, че в случай че международната стопанска система не успее да се декарбонизира, злополуките ще станат нещо всекидневно.

Като образци за това какво може да се чака те показаха големите наводнения в Пакистан и унищожителната гореща вълна в Китай тази година.

" Наводненията, сушите, горещите талази, рисковите стихии и горските пожари стават все по-лоши, като чупят върхове с тревожна периодичност ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Миналия месец Организация на обединените нации предизвести, че сушата, обхванала Африканския рог и заплашваща милиони хора с изострен дефицит на храна, евентуално ще продължи и пета година.

" Няма нищо естествено в новите мащаби на тези бедствия. Те са цената на пристрастяването на човечеството към изкопаемите горива ", сподели Гутериш.

Докладът на Организация на обединените нации " Обединени в науката " акцентира по какъв начин съвсем три години откакто Covid-19 даде на държавните управления неповторима опция да преоценят по какъв начин да зареждат стопанските системи си, страните не престават да замърсяват по нормалния метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР