Човечеството трябва да се подготви за сериозен ответен удар през

...
Човечеството трябва да се подготви за сериозен ответен удар през
Коментари Харесай

Земята отвръща на удара: Гответе се за залети крайбрежия и унищожителни супербури

Човечеството би трябвало да се приготви за сериозен ответен удар през идващите няколко епохи от океаните и замръзналите зони на Земята. Това предизвестява огромен отчет на Организация на обединените нации, достъп до който са получили от "Франс прес ".

Нашият дълготраен табиет да изхвърляме в атмосферата затоплящия планетата въглероден диоксид (CO2) е породил голям брой последствия, започвайки от необратимо повишаване на морското ниво, се акцентира в "Специалния отчет " на Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC), най-авторитетната международна организация по тематиката, която сплотява напъните на хиляди учени по света.

Дори при оптимистични сюжети, при които стоплянето е лимитирано до два градуса по Целзий, на Земята евентуално ще има повече от 100 пъти нарастване на вредите, породени от супербури, както и 280 млн. души, разселени поради покачването на морското ниво.

Покритите с лед или сняг региони на планетата, известни като криосфера, също са наранени от стоплянето, провокирано от индивида, като ледените покривки понижават с повече от 400 милиарда тона всяка година, а планински ледници, които са източник на прясна вода за към 1 милиарда души в Андите, Хималаите и другаде, са застрашени от изгубване.

Между 33 и 99 % от безконечната заледеност в света също може да се разтопи до 2100 година, в случай че не се лимитират парниковите излъчванията, което евентуално ще освободи въглеродна бомба от газове с парников резултат, установяват специалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР