Човечеството е изминало около 60% от пътя в борбата с

...
Човечеството е изминало около 60% от пътя в борбата с
Коментари Харесай

СЗО: Изминали сме 60% от пътя в битката с COVID-19

Човечеството е минало към 60% от пътя в битката с ковид, само че към момента могат да зародят непредвидени спънки. Това сподели Сума Сваминатан, основен откривател на Световната здравна организация, в изявление за швейцарския вестник "Sonntags Blick ".
"Надявам се, че скоро ще сме минали 60% от пътя. Но е допустимо да се наложи да се изкачим друга непредвидена планина ", сподели представителят на организацията.
Тя акцентира, че е прекомерно рано да се приказва за идно довеждане докрай на "маратона " в борбата с пандемията, защото към момента не е известно какви други спънки могат да зародят.
"Внезапната поява на нови разновидности на вируса е едно от многото събития в пандемията, които ни карат да бъдем смирени ", изясни Сваминатан.
Говорителят на СЗО прикани за увеличение на степента на имунизация, с цел да се отбрани популацията от зараза и да се предотвратят спомагателни разновидности.
Според организацията от началото на пандемията в света са регистрирани над 236 милиона инфектирани, а инфекцията лишила живота на 4,8 милиона души. Най –трудна сега, съгласно СЗО е обстановка е в Съединени американски щати, Индия и Бразилия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР