Членовете на Висшия съдебен съвет продължават да разсъждават над допустимостта

...
Членовете на Висшия съдебен съвет продължават да разсъждават над допустимостта
Коментари Харесай

Стоилов с тежки прогнози за следвоенните времена, вече не можел да коригира решението на ВСС за оставката на Гешев

" Членовете на Висшия правосъден съвет не престават да разсъждават над допустимостта на настояването (за премахване на Иван Гешев от поста основен прокурор - б. на ред.), което е необичайно. Аз единствено систематизирах въпросите, които не се отнася за Висш съдебен съвет. Като жител - към този момент не мога да правя спомагателни дейности. Настоящият правосъден министър може да нанесе корекции. Ние сме в странна обстановка към година, подхващат се дейности единствено и единствено да не се стигне до решение всъщност. Питам се - дали задачата на Висш съдебен съвет не е да изкара мандата си до есента и дали ще може Народното събрание да образува нов състав. Нищо чудно съветът да продължи да продължи работата си и през есента ".

Това съобщи някогашният длъжностен правосъден министър Янаки Стоилов пред БТВ. " Защитниците на профилираните правосъдни структури за какво не извършиха процедурите си през Висш съдебен съвет? Винаги има опасности, когато се преструктурират органи, тъй като има хора, които са демотивирани. За висящите каузи би трябвало да дават отговор ръководещите на съответните органи ", сподели още Стоилов.

" Не съм задоволен от това, което се случва в България. Войната основава доста тежести. Нека да погледнем след нея. Моето безпокойство е, че ще имаме нова разграничена Европа и ще се стигне до нейния залез. Изборите в Европа, които минаха в последно време, демонстрират, че хората търсят нови решения. Ако не предприемем далновидни дейности, ни чакат обществена нетърпимост, политически последствия и стопански срив ", разяснява Стоилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР