Членовете на общинската избирателна комисия в северната част на Косовска

...
Членовете на общинската избирателна комисия в северната част на Косовска
Коментари Харесай

Сирени и взривове в северната част на Косовска Митровица

Членовете на общинската изборна комисия в северната част на Косовска Митровица, съпроводени от косовската полиция, влязоха през днешния ден в пространствата, употребявани от комисията по време на предходните избори, а градът е огласен от изстрели и сирени, заяви Косово онлайн.

В община Лепосавич, отново в северно Косово, също са се чували сирени, а наличието на членове на задачата на Европейски Съюз Еулекс  е засилено.

Граждани оповестяват, че хеликоптер на силите на НАТО в Косово КейФор е прелетял на няколко пъти над общината.

По-рано през днешния ден членове на общинската изборна комисия, съпроводени от косовски служители на реда, са влезнали в постройката на община Зубин Поток, на което са се противопоставили сръбски жители, които са се оказали там. Чули са се и сирени.

Президентът на Косово Вьоса Османи насрочи предварителни локални избори в четири обитаеми най-вече със сърби общини на Северно Косово за 18 декември, защото на 5 ноември косовските сърби се отдръпнаха от всички  институции на властта в Косово. Те започнаха такива ограничения, откакто от 22 ноември косовските управляващи взеха решение да глобяват всички, които не са сменили сръбските си регистрационни номера с косовски. На 23 ноември, след апел към косовския министър председател Албин Курти от страна на Съединени американски щати решението за санкциите за несменени сръбски номера беше анулирано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР