Членовете на КЕВР да подадат оставка заради увеличението на цените

...
Членовете на КЕВР да подадат оставка заради увеличението на цените
Коментари Харесай

Манолова: КЕВР да подаде оставка заради цените на тока и парното

Членовете на КЕВР да подадат оставка поради нарастването на цените на тока, парното и природния газ. Предупредихме, че в изчисленията на регулатора има неточност. Според нас беше позволена умишлено за утешение на потребителите, че повишението на цената на тока ще е 3 %, а на парното – до 15 %. Това, което КЕВР реши е радикално друго от авансово оповестеното и доста по-високо.

Това съобщи ръководителят на обединението " Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова във видео онлайн във Фейсбук след вчерашното съвещание на КЕВР, на което се реши увеличението на цените на тока, парното, топлата вода и природния газ.

" Парното се усилва с 20 % и повече в София, Велико Търново, Плевен, Враца. Токът в София нараства с до 5,5 %, на други места с към 3,5 %. Защо? Обяснение няма. Решението към този миг не е оповестено. Има единствено известие на уеб страницата. Никаква гласност, никакво публично разискване или претекстове. КЕВР е регулаторът, който би трябвало да балансира ползите на топлофикационните сдружения и на енергоразпределителните сдружения, от една страна, и жителите, от друга. КЕВР обаче подценява интереса на потребителите и работи напълно за енергийните сдружения ", добавя Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР