Членовете на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ не

...
Членовете на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ не
Коментари Харесай

И след трети тур Камарата на представителите не можа да си избере председател

Членовете на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати не съумяха да изберат собствен ръководител след второ и трето несполучливо гласоподаване на кандидатурата на републиканеца Кевин Маккарти - нещо, което не се случвало от 100 години, съобщи Франс прес.

Основен любимец за правоприемник на Нанси Пелоси на поста, той не съумява да преодолее съпротивата на група тръмписти, които го считат за незадоволително закостенял. Неуспехът му свидетелства за различията в опозиционната на президента Джо Байдън партия.

След като не съумяха да изберат и на трети тур Маккарти за ръководител на Камарата на представителите, консерваторите преустановиха работа за деня в опит партията да се прегрупира след объркания старт на новия Конгрес.

При нужни 218 гласа, той получи единствено 203 гласа на два тура от гласуването в следената от републиканците Камара - по-малко даже от демократа Хаким Джефрис. Резултатът на третия тур беше още по-лош, като Маккарти изгуби 20 гласа, а напрежението се повиши.

По тази причина се взе решение членовете на Камарата да се съберат през днешния ден по обяд локално време.

Избирането на председател може да отнеме няколко часа, само че и няколко седмици - през 1856 година определените конгресмени реализират единодушие едвам след два месеца и 133 гласувания, напомня Агенция Франс Прес.

Камарата на представителите не може да стартира работа, без да избере собствен ръководител: членовете ѝ не могат да положат клетва, няма по какъв начин да бъдат избрани ръководители на обособените комисии, не могат да се привикват съвещания, нито да се подхващат следствия на държавното управление на Байдън, каквито републиканското болшинство възнамерява, напомня Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР