Членове на инициативния комитет, който настоява Трети март да остане

...
Членове на инициативния комитет, който настоява Трети март да остане
Коментари Харесай

Инициативният комитет за 3 март внесе заявление за референдум в НС

Членове на инициативния комитет, който упорства Трети март да остане националния празник на България, внесоха заявление за осъществяване на референдум по тематиката в деловодството на Народното събрание. 

„ Абсолютно уверени сме в нуждата Трети март да продължи да бъде нашият народен празник. Заявихме го преди две седмици, в този момент просто материализираме това, което бяхме декларирали “, сподели пред журналисти евродепутатът Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, който е част от инициативния комитет. Той акцентира, че в самодейността вземат участие политици, общественици, учени, публицисти, спортисти, представители на неправителствения бранш и публични фигури.  

На въпрос дали е допустимо концепцията за смяна на националния празник, залегнала в предлагането за промени в Конституцията, да не бъде утвърдена дефинитивно от законодателния орган, защото от партия ГЕРБ може да се откажат от нея, Витанов отговори: „ Не мога да разясня от името на ГЕРБ какво ще създадат. Не са най-последователните. Ние сме длъжни да доведем тази самодейност до дъно “, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР