Членове и симпатизанти на националистическата партия Алианс за единство на

...
Членове и симпатизанти на националистическата партия Алианс за единство на
Коментари Харесай

Антиваксъри щурмуваха Министерството на здравеопазването на Румъния

Членове и симпатизанти на националистическата партия „ Алианс за единение на румънците “ (AUR) се пробваха да щурмуват постройката на Министерството на здравеопазването в Букурещ. Това се случи по време на митинг против имунизациите, оповестява Диджи24.

Недоволните се пробваха да стигнат до кабинета на отрасловия министър Александру Рафила, само че бяха спрени от жандармерията. Един от протестиращите обаче - Чезар Аврамуца, прочут с прозвишето “Дакийското знаме ”, съумя да пробие кордона и се качи на парапета на балкона на първия етаж на министерството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днешното напрежение беше провокирано от отхвърли на министър Александру Рафила да одобри делегация от стачкуващите. Те стачкуват против наложителната имунизация, като настояват, че тя ще залегне в новия закон, който сега се разисква обществено.

Демонстрантите желаеха оставката на министър Александру Рафила. Те скандираха „ Без тирания “ и „ Свобода “ и носеха плакати с надпис „ Ваксинацията е равна на интоксикация “. 

Реакцията на здравния министър не закъсня.  

„ Уверявам ви, че по-голямата част от тези, които са тук, възрастни хора, са били имунизирани като деца, надали са били интоксикирани, само че мисля, че е интоксикирана една политическа партия, която безусловно безконтролно нападна устоите на публичното опазване на здравето “, съобщи Александру Рафила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР