Членът на Управителния съвет на баскетболния отбор на ЦСКА Александър

...
Членът на Управителния съвет на баскетболния отбор на ЦСКА Александър
Коментари Харесай

Александър Чакмаков: Оттук нататък амбициите на ЦСКА стават още по-големи

Членът на Управителния съвет на баскетболния тим на ЦСКА Александър Чакмаков гостува в предаването “Интервюто на Sportal.bg ” . “Армейците ” завоюваха бронзовите медали в първия си сезон след завръщането си в мъжкото състезание, само че оттук насетне упоритостите на отбора стават още по-големи и самият Чакмаков съобщи, че следващата година тимът ще е доста по-силен.

“В момента вършим по този начин наречения брейнсторминг. С целия екип напълно другарски обсъждаме разнообразни разновидности като хрумвания. Още е доста рано. Не се прави селекция под страст. Ние с Роберт ще си кажем мнението, ще обсъдим параметрите с генералния спонсор. Имаме упоритостите да подсилим тима, само че е доста рано да приказваме за съответни имена. ЦСКА ще е доста по-силен следващата година.

С Венци Петков, Драган Зекович и изцяло здрав Зейн Ноулс имахме шансове да се преборим с Балкан. В дълга серия без трима с такава ротация е ужасно мъчно. От тази позиция не сме разочаровани. Ние не вършим нервности. Трезви и умерени хора сме. Поздравихме Балкан за успеха. Казах и при започване на сезона - имаше пет много равностойни тима. В избрани моменти Спартак с идването на Любо Минчев беше сложен за побеждаване. Академик направи доста стойностни мачове, а Ямбол играха превъзходно в някои мачове. Лилов и Павел Маринов са доста мощни играчи. Всички тимове бяха много равностойни.

Като вземем травмите поради, тимът и изобщо клубът направи един добър сезон. Очакваме следващата година Таменанг Чо и Брандън Йънг да са гръбнакът на нашия тим. 100% те ще останат при нас.

Всеки състезател, без значение дали е българин или не, би трябвало да си заслужи мястото в ротацията. Младите състезатели си заслужиха минутите, със спадове и възходи. И Дамян Минков, и Виктор Гергов, и Мартин Русев, и Мартин Сотиров също израсна. Това са четирима души, които ни направиха доста щастливи. Изискванията при мъжете са едни и времето им не може да им се даде, когато тим се бори за призовите места. По-различно се тренира за ББЛ и за старша възраст.

Едно от нещата е, че в нашия клуб постоянно финансовата част е била изрядна. Това се отразява на целия тим. Винаги всичко е доста възпитано и цивилизовано, което се отразява върху климата.

Всички знаят, че генералният ни спонсор несъмнено си извършва отговорностите. Огромна част от футболната аудитория има настройката да приема баскетболния клуб като част от ЦСКА 1948. Ние обаче не желаеме да се конфронтираме с никого и споделяме: “Ние за първа година вършим клуб и в случай че ви харесва това, елате ни подкрепете ”. Залата ни не е най-идеалната - не е общинската зала в Самоков и в Ботевград. В София обаче общините не оказват помощ на баскетбола. Има две зали с по 400 места - “Триадица ” и нашата. Нашата е за първа година, ще я облагородим, ще завием винтовете, ще я китосаме. Нашата зала обаче е една от дребното, които имат всички баскетболни атрибути и основи за лицензиране. Нищо повече не желая да споделям. Публиката за гостуващия тим не би трябвало да е проблем. Как да плащаме по 20 хиляди лв. дневно за зала “Арена София ”?

Аз персонално избирам да не влизам в дискусия, само че нституцията ЦСКА постанова някой път да се отговори. Ако желая да кажа нещо на Петър Георгиев, нещо персонално, ще му го кажа. Мога да съм и учтив, и некултурен. По-добре да спрем тук - таймаут, и няма потребност повече. Една година волейболът на ЦСКА игра в Самоков - тогава това беше най-пълната зала на Самоков. Никога тя не е била толкоз цялостна, а това беше публиката на ЦСКА.

Има играчи с контракти, има такива с изтичащи контракти - всичко се разисква доста професионално и отговорно. Накрая старши треньорът и управлението ще предложат оптимална секция. Има кой да каже, само че треньорът би трябвало да го направи ", съобщи Чакмаков.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР