Членът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса -

...
Членът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса -
Коментари Харесай

Професор Кантарджиев: И като деца се целувахме в Сектор Б, но е хубаво два месеца това да не се прави

Членът на Националния действен щаб за битка с ковид - проф. Тодор Кантарджиев, ще стиска палци за Левски на идното този следобяд дерби против ЦСКА-София от първия кръг от плейофите на Първа лига. Срещата на националния стадион " Васил Левски " стартира в 16:15 ч.

" От дете съм на Сектор " Б ". Да ви кажа и тогава пеехме, събирахме се, прегръщахме се и се целувахме. Сега е хубаво един-два месеца това да не се прави. ", сподели проф. Кантарджиев пред bTV.

За дуела сред " червени " и " сини " е разрешено стадионът да бъде цялостен на до 50% от потенциала му. На трибуните могат да участват 18 000 души.

" На футболните игрища, когато са доста хора, когато са в доста непосредствен контакт, и когато се радват дружно, прегръщат се и се целуват, поздравявайки обичания тим, е допустимо да стане заразяване ".

" Най-важното е в никакъв случай на трибуната да не отива човек, който е с температура, с болки в гърлото, с кашлица и хрема. Въпреки че нашите ентусиасти са всеотдайни - по-добре пред тв приемника, с цел да не рискуват здравето на приятелите си.

" За реда на стадионите наблюдават уредниците, а РЗИ нормално съветва уредниците на спортни надпревари какво би трябвало да се направи. Най-важно е хората да имат самодисциплина - да пазят себе си и приятелите си. "

" За футбола... места по трибуните бол. По-добре редки групички и по-добре да не се събират по 20 души да се целуват при всеки гол. Слава Богу, че няма толкоз голове... от здравна позиция ", добави с усмивка професорът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР