Член на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР)

...
Член на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция (КГИР)
Коментари Харесай

Застреляха член на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция в Техеран

Член на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР) беше погубен в столицата Техеран, заяви през днешния ден организация " Тасним ", която е близка до КГИР, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Убитият, разпознат като Касим Фетулахи, е бил прострелян нощес пред дома си с четири патрона и по-късно е умрял в болничното заведение.

Още един човек, чиято идентичност не бе разкрита, също е бил ранен при офанзивата.

Засега нищо не се знае за събитията към случая, който беше охарактеризиран от организация " Тасним " като " терористична офанзива ".

Полицията " проверява повода за случая ", заяви формалната организация ИРНА, отбелязвайки, че " има следи от кражба в жилища към мястото на случая ".

Нападението идва на фона на възпоменателните церемонии, извършени през вчерашния ден в цялата страна, за отбелязване на третата годишнина от убийството на авторитетния пълководец на силите " Кудс " на КГИР Касем Солеймани.

Макар поддръжниците на държавното управление да почитат КГИР като елитно поделение, Революционните гвардейци си навлякоха рецензии поради ролята си в потушаването на всеобщите митинги в страната.

Иран е разтърсван от митинги от средата на септември, когато 22-годишната иранка от кюрдски генезис Махса Амини умря след задържане от нравствената полиция за нарушение на строгите правила за облеклото на дамите в Ислямската република.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР