Читателка на Varna24.bg върна лентата назад в онзи фатален 19

...
Читателка на Varna24.bg върна лентата назад в онзи фатален 19
Коментари Харесай

6 години от потопа в Аспарухово, отнел живота на 13 души


Читателка на Varna24.bg върна лентата обратно в оня съдбовен 19 юни, като изпрати до медията ни коментар и фотоси. Публикуваме споделеното от Кристина Ненчева без резакторска интервенция:

" Изминаха 6 години а като че ли беше през вчерашния ден. През 2014 година Морски клуб " Приятели на морето " и Сдружение " ЗА ТЕБ " проведоха план " Доброволец-Черноморец ", който имаше за цел  да усъвършенства опциите за обществена интеграция на младежи в неравностойно състояние посредством включването им в доброволчески действия. В рамките на плана почистихме известните неохраняеми плажове към Варна като наблегнахме на една от най-популярните местности за плажуване и къмпингуване - Черноморец. 

Денят в който пътувахме към къмпинга попаднахме в запушване под моста тъкмо преди началото на квартал " Аспарухово ". Никой не знаеше каква е действителната причина за забавянето на придвижването, валеше мощен дъжд и никой не смееше да излезе от колата. Успяхме да се върнем към града и минахме през автомагистралата. Пристигнахме и се настанихме в къмпинга. Звъняха ни близки, бяха разтревожени, описаха ни какво се е случило, само че към момента нямахме визия с какво щяхме да се сблъскаме на другия ден.

Една част от доброволците останаха да почистват плаж Черноморец, а останалата се запътихме към " Аспарухово ". Когато се сблъскаш с действителността, едвам тогава осъзнаваш какъв брой огромна мощност има природата, майката Земя, едвам тогава разбираш какъв брой си незабележим, какъв брой си уязвим, какъв брой си слаб пред нея.

Вървяхме и мълчахме, само горест и боязън се изписваше в очите на  хората, само че всеки искаше да помогне, никой не задаваше въпроси, отиваш и помагаш, единственото, което можеш да направиш. А доброволците, доброволците бяха хиляди. Благодарности!!! Нека почиват в мир всички починали в този драматичен ден!  Нека почитаме повече нашата Майка, да бъдем по положителни и тя ще ни отвърне със същото! "

Част от злополучните събития запечатаха във видео и живеещите на ул. " Моряшка " в регион " Аспарухово ".


Клипът е сниман от живущи на ул. " Моряшка ", регион " Аспарухово ", при започване на трагедията
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР