Читалищните дейци от севлиевското читалище Развитие - 1870“ и местния

...
Читалищните дейци от севлиевското читалище Развитие - 1870“ и местния
Коментари Харесай

Читалището в Севлиево с почетен плакет към председателя на комисията по култура Иван Ченчев: „Времето помни добрите дела“

Читалищните дейци от севлиевското читалище „ Развитие - 1870 “ и локалния фотоклуб с началник Антоанета Обретенова удостоиха с почетен плакет ръководителя на Комисията по културата и медиите и заместник-председател на парламентарната група на “БСП за България “ Иван Ченчев с признателност за работата в поддръжка на духовното средище и с посланието „ Времето помни положителните каузи “.

Минути преди този момент Иван Ченчев откри в Клуба на народния представител изложбата „ Изоставените “ на фотоклуб „ Севлиево “, който работи към читалището. Председателят на парламентарната комисия по просвета инициира експонирането на фотосите в Народното събрание, откакто се стартира на място с работата на севлиевските фотографи и концепцията им да покажат за първи път разнообразни знакови и забавни места, в това число учебни заведения, в миналото изпълнени с живот, а през днешния ден изоставени. „ Но към момента с лъч светлина да оживеят още веднъж. Изложбата освен се гледа, тя предизвика доста размисъл “, акцентира Иван Ченчев.

Социалистът поздрави читалищните дейци в Севлиево за работата им. Преди това, при визитата си в Севлиево той съобщи пред тях: „ Шапки долу за работата ви, за това, че в днешните сложни времена вие градите съвременно читалище и разширявате активността му. НЧ „ Развитие-1870 “ има актуален киносалон с 49 места, зали за работа с деца в областта на разнообразни изкуства, дейна активност на над 500 самодейци. “

Българска социалистическа партия е поредна в годините в това да има повече средства по стандартите за читалищата и духовните средища. На откриването на изложбата участва ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и народните представители от левицата.

При връчването на плакета читалищните дейци пожелаха на Иван Ченчев постоянно да се връща към знаковите си севлиевски корени. Родственици на ръководителя на парламентарната комисия по просвета са благодетелите на Севлиево - Велика и Георги Ченчеви, на чието име през днешния ден има улица.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР