Чистотата на въздуха в столицата зависи не само от мерките

...
Чистотата на въздуха в столицата зависи не само от мерките
Коментари Харесай

В Денят започва с Георги Любенов“: Решенията за мръсния въздух в София

Чистотата на въздуха в столицата зависи освен от ограниченията на общината, само че и от дейностите на всеки един жител. Това съобщи в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ общинският консултант от ГЕРБ Николай Стойнев. Иска се методичност на ограниченията и политическата воля да се приложат, съобщи от своя страна общинският консултант от Българска социалистическа партия Милка Христова. Двамата разясниха и противоречивия ремонт на ул. „ Граф Игнатиев “.

От доста години София има проблеми със замърсяването на въздуха, съобщи Николай Стойнев. Чистотата на въздуха зависи от метода, по който живеем, освен от общината, добави той. По думите му, би трябвало да се вземат редица дълготрайни ограничения за подобряването на качеството на въздуха, а въвеждането на „ зелен билет “ и ограничението на придвижването на колите са незабавни ограничения.
Николай Стойнев, общински консултант: Не може да се реши казусът с въздуха, в случай че жителите не се включват. Има вложения, които би трябвало да се създадат за подобряването на градския превоз и инфраструктурата и стандарти на горивата, които се преглеждат в Народно събрание по оферти на столичния кмет.  Размяна на реплики сред премиера и опозицията за мръсния въздух Размяна на реплики сред премиера и опозицията за мръсния въздух
Днес в Народното събрание министър председателят Бойко Борисов даде обещание на Българска социалистическа партия да приложи ограниченията за чист въздух от времето на кабинета "Орешарски ". Това стана, след...

Ако не бяха жителите, нямаше да осъзнаем казуса с мръсния въздух в София, съобщи Милка Христова. Тя съобщи, че се желае методичност на ограниченията и политическата воля да се приложат те. Една от първите ограничения съгласно нея е увеличението на броя на измервателните станции.
Милка Христова, общински консултант, Българска социалистическа партия: Трябва да разберем кое предизвиква главното замърсяване зимата.
Според нея допустима мярка е енергийните помощи в огромните градове да не се дават под формата на твърдо гориво. Милка Христова съобщи, че съществува лоби на производителите на пелети.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР