Чистка в Столичната община са договорили розовите партньори ПП, ДБ

...
Чистка в Столичната община са договорили розовите партньори ПП, ДБ
Коментари Харесай

ПП-ДБ мъстят: Тотална чистка в София! Татко Петко уволнява наред с подписа на Васил Терзиев

Чистка в Столичната община са договорили розовите сътрудници Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “ още преди първия тур на изборите, научи „ Филтър “ от щаба на Васил Терзиев. Убедени, че печелят вота, от локалната коалиция към този момент имат лист за уволнения — от шефове, през началници на отдели до изпълнителски длъжности.

Кметството се ръководи 18 години от екипа на Йорданка Фандъкова и доста от управителните фрагменти са там над 10 години. Под нея има 8 заместник-кметове, началник на администрацията и основен проектант. Всички до един си потеглят с Фандъкова непринудено, тъй като са политически назначения. За техните постове към този момент има нови любимци, за които още текат договаряния сред трите обединения.

Директорите обаче са към 30 души. Всички ще бъдат заменени дружно с множеството началници на отдели на тяхно послушание. Някои от тях са почнали да разчистват бюрата си още преди изборите, а други в понеделник след първия тур, когато са отишли на работа.

Осемте заместник-кметове ще бъдат разпределени сред Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “ в отношение 4:2:2, само че се чака общината да има нова конструкция и те да бъдат понижени. Преговорите за систематизиране на заместник-кметските постове не минали без напрежение сред сътрудниците, само че в последна сметка са реализирани някакви сделки.

„ Тройната коалиция “. Така чиновниците на общината назовават новите ръководещи, които напират да завоюват балотажа. Засега имената на новите заместник-кметове са известни на стеснен кръг от върхушката на Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “, само че за никого не е загадка кой ще стане основен проектант, основен пост за претъпкан град като София – любимецът на трите партии е арх. Любомир Георгиев от организацията „ Екипът на София “, който ще заеме поста на досегашния основен проектант Здравко Здравков.

„ Екипът на София “ е присъдружна организация на „ Продължаваме промяната “ и взе участие в акцията им за парламентарните избори. Името на Любомир Георгиев даже беше спрягано като претендент за кмет на локалната коалиция, само че надви Васил Терзиев.

Реклама

Учил и работил в Европа, през 2017-а Георгиев става шеф на общинското дружество „ Софияплан “, което дава отговор за пространственото и стратегическо обмисляне на Столичната община. Напуска през 2021 година с целия си екип, с цел да стане част от „ Продължаваме промяната “.

Точно тогава „ Екипът на София “ се трансформира в нещо като опция на „ Спаси София “, а сред двете организации даже прехвърчат искри и се появява напрежение поради конкуренция за място в обединението ПП-ДБ и апетити за власт в общината.

С помощта на Кирил Петков и Христо Иванов напрежението е свалено и постовете контрактувани – Любомир Георгиев става основен проектант, а Борис Бонев ръководител на Общинския съвет, който е най-ключовият орган в ръководството на общината. На Бонев е предлаган и пост на зам.-кмет, само че той е отказал.

Нежният Борис Бонев е общински консултант през последните 4 години и най-добре познава схемите в кметството, от които предостатъчно папкаше. Според източниците на „ Филтър “ тъкмо той е индивидът, конто ще показва хората в листата за уволненията.

Човекът, който още веднъж ще има решаваща дума при назначенията, пък е канадецът Кирил Петков, респективно татко му, станал известен като Татко Петко, а Васил Терзиев единствено ще подписва документите.

Междувременно Борис Бонев беше претендент за кмет през 2019 година като самостоятелен и без листа от съветници. Тогава претендент за кмет от десните е проектант Борислав Игнатов, който също остава общински консултант и е един от зам.-председателите на локалния парламент.

По едно време прочут го направиха фотосите на голата му другарка, само че това не му попречи да резервира публичния си пост. В новата писта на Политическа партия, Демократична България и „ Спаси София “ Игнатов отсъства, тъй като не е бил поканен да се включи.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР