Чистата печалба на руския държавен концерн „Газпром“ за 2021 година

...
Чистата печалба на руския държавен концерн „Газпром“ за 2021 година
Коментари Харесай

„Газпром“ с рекордна печалба през 2021 г.

Чистата облага на съветския държавен тръст „ Газпром “ за 2021 година ще бъде рекордна, надхвърляйки 2 трилиона рубли (над 23 милиарда евро).

Компанията ще доближи и рекордни доходи, надхвърлящи цифрата от 8,2 трилиона рубли (около 92 милиарда евро), заяви заместник-председателят на борда на „ Газпром “ Фамил Садигов в изявление за списание „ Газпром “, представено от ТАСС.

„ Нетната облага ще доближи оптималната стойност за цялото битие на компанията, надхвърляща 2 трилиона рубли. В същото време чистата облага за първите девет месеца на 2021 година към този момент възлиза на 1550 милиарда рубли, което надвишава резултатите от всяка предишна календарна година “, сподели той.

Според него приходите на „ Газпром " “през 2021 година ще надвишават рекордната цифра от 2018 година - 8,2 трилиона рубли.

Обемът на изплащането на дивиденти на компанията за 2021 година може да надвиши 1 трилион рубли, което ще бъде връх за целия съветски фондов пазар. Общият дял на " Газпром " за 2021 година може да надвиши 45 рубли на акция. „ Газпром “ признава, че в края на 2022 година дивидентите на холдинга може да са по-високи от равнището от 2021 година

„ Окончателният резултат за 2021 година ще зависи от резултатите от четвъртото тримесечие, които, както чакаме, ще имат максимален принос за крайния размер на дивидентната база. Вярваме, че поради удобните условия на пазарите на нефт и газ, крайната стойност за годината ще надвиши 45 рубли на акция. Общият размер на изплащането на дивиденти ще надвиши 1 трилион рубли, което ще бъде връх освен за Газпром, само че и за целия съветски фондов пазар “, сподели Садигов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР