Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни

...
Чистата храна е основна тема на Международната изложба за храни
Коментари Харесай

Чистата храна е водеща тема на изложбата „Фудтех 2020“

Чистата храна е съществена тематика на Международната галерия за храни и питиета, опаковки, машини и технологии „ Фудтех 2020 “. Производството на артикули при най-стриктна селекция и надзор ще бъде показано както в софтуерната зона, по този начин и в неповторимия Град на виното и деликатесите от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив.

Компаниите, предлагащи машини и съоръжение за хранителната промишленост, са повече спрямо предходната година. Тяхното по-силно наличие се изяснява с обстоятелството, че в бранша се правят огромни промени поради нарасналите условия за качество и сигурност на храните.

Този поврат се вижда и в асортимента от подготвени артикули, които се презентират на изложбата. Те наложително са натурални и екологично чисти.

Един от най-големите български производители на млечни артикули, демонстрира специалитети, които са оригиналност за нашия пазар и се вършат по орианталски предписания. Това са три типа лабне, наподобяващо крема сирене – натурално, от краве мляко с червен пипер и от козе мляко с джоджен, млечни конци по технологията за моцарела и каймак.

Освен тях посетителите ще опитат сирене, кашкавал, извара и кисело мляко от други водещи компании, които употребяват натурални съставки и заобикалят нездравословни добавки. Разнообразен е също асортиментът от месни специалитети, като при тях се залага главно на обичайни предписания.

Една от атракциите на изложбата ще са демонстрациите за подготвяне на масло от черен кимион, именуван „ благословеното семе, което лекува всички заболявания “. Заради неповторимите лечебни свойства растението е известно и като „ черното злато на фараоните “, а през днешния ден е фешън шлагер в диетологията.

Сок от полинезийския плод нони, който има антивирусни свойства, и натурален аспирин от бяла върба предлага вносител на над 100 типа хранителни добавки. Новост са и извънредно чистите минерални и деминерализирани води, преминаващи през 14-степенна система за качество.

Гурме деликатеси от международни марки съдържа сбирката на друга компания. Тя показва три задгранични марката за висококачествени биохрани. Ценителите ще видят варива и подправки, зеленчукови консерви, направени „ по бабина рецепта “ с съвременни технологии, и най-хубавото от гръцката кухня – зехтин, сушени домати и патладжани, маслинова паста.

Гурме ориз за висша кулинария е една от изненадите на „ Фудтех “, както и оризът с трюфели, съдържащ шест пъти повече антиоксиданти от елементарния. Предлага се и ориз за диети.

Ще бъде презентирана и богата гама от сладкарски произведения, като бъбъл гофрети и сладкиши. Сред новостите са печени ябълки с канела в маслено тесто, десерти с ядки и сушени плодове без захар, протеинови барчета.

Ще бъдат проведени два фермерски пазара с произведения от българската кулинарна традиция. В Града на виното и деликатесите са ситуирани също изкушаващите сбирки на участници в изложбите „ Винария “ и „ Вкусове от Италия “.

26-ото издание на „ Фудтех “ е по-силно от предходните със своята ориентировка към върховите технологии и към чистите храни, с наличието на повече сегменти от бранша. Така експертите и ценителите ще имат опция да се срещнат с най-новите трендове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР