Чиновници от Европарламента идват на крака при добилата международна слава

...
Чиновници от Европарламента идват на крака при добилата международна слава
Коментари Харесай

Ще стане би Пенка Милка? Кравата със злощастна съдба се превръща в атракция, евродепутати идват на крака при нея

Чиновници от Европарламента идват на крайници при добилата интернационална популярност крава Пенка, разгласи притежателят й Иван Харалампиев. За чаканите високопоставени посетители той схванал през вчерашния ден, когато получил позвъняване по телефона, написа " Монитор ".

" Не зная тъкмо кой ще идва, само че не е български евродепутат. Просто не запомних името. Казаха ми, че желаят да видят кравата ми и да се уверят дали всичко, което излезе по медиите е истина. Тъй като не притежавам непознати езици са подсигурили и преводач, тъй че чакам визитата на 27 юни в следобедните часове ", разгласи Харалампиев.

Той към момента чака позволение от ветеринарната работа кравата Пенка да бъде върната в животновъдния обект в село Мазарачево. По думите на Харалампиев следва да бъде направена поредна инспекция в стопанството му, която да потвърди дали животните се отглеждат в подобаваща за тях среда.

" Когато при започване на предходната седмица излезе решение кравата ми да не бъде умъртвявана, споделиха, че в границите на 5 дни ще ми разрешат да я закарам при другите животни. Реално тя от 27 май е в изолатор в село Копиловци. Не разбирам за какво още веднъж би трябвало да ми вършат инспекция в случай, че стопанството ми е записано и дава отговор на всички условия ", споделя още 61-годишният Иван.

Германци влагат в стопанството на Харалампиев

Кюстендилецът към този момент се радва и на интерес от страна на германци към Пенка. Наскоро Харалампиев получил картичка с поздравления и 50 евро премия за интернационално известната крава.

" Обадиха ми се и по телефона на негоден българо-руски. Искаха ми сметка в евро, с цел да ми преведат пари и да подкрепят животновъдния ми обект. Хората бяха извънредно благи и на няколко пъти ме поздравиха за моя борбен дух. Аз от никой нищо не съм желал, само че ето! Има положителни хора, които желаят да ми оказват помощ ", изяснява още 61-годишният мъж.

Мераклии желаят да закупят Пенка, с цел да притеглят туристи

Не един или двама кюстендилци желае да купят кравата Пенка, с цел да притеглят туристи от цяла свят.

" Ако стопанинът я продава ще му дам двойно по-голяма сума, в сравнение с я е закупил. Наскоро идваха туристи при мен в Раждавица и те бяха чули за Пенка. Искаха да я видят и да се снимат с нея. Животното в действителност се трансформира в една атракция ", разяснява 42-годишен кюстендилец, който от години развива селски туризъм в селото.

" Ако ще и 10 хиляди лева да ми дадат отново не бих си продал животното. Аз през толкоз доста премеждия прекосих, единствено и единствено да си я запазя. Не всичко е пари, при мен водещото е любовта към животните. Ето, в този момент Пенка е спокойна храни се, няма никакъв проблем ", изяснява още Харалампиев.

Кравата-беглец закупи интернационална популярност, откакто изчезна от животновъден обект в село Мазарачево на 12 май. Две седмици по-късно тя беше открита в прилежаща Сърбия, а връщането й още веднъж в България беше еднакво на смъртна присъда.

Първоначално беше оповестено, че Пенка би трябвало да бъде умъртвена поради това, че е обитавала в страна, която не е членка на Европейски Съюз, само че откакто беше дадена публичност на случая и хора от целия свят се застъпиха за избавяне живота на кравата, управляващите я помилваха.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР