China Telecom Corp., един от трите китайски телекома, които бяха

...
China Telecom Corp., един от трите китайски телекома, които бяха
Коментари Харесай

China Telecom планира най-голямото листване за 2021 година

China Telecom Corp., един от трите китайски телекома, които бяха изгонени от нюйоркската борса, възнамерява да набере 47,1 милиарда юана ($7,3 млрд.) от Шанхай в най-голямото листване за 2021 година, написа Bloomberg. Досега преди всичко стоеше първичното обществено предложение на съперника на TikTok Kuaishou Technology през февруари.

China Telecom е един от трите огромни китайски държавни телекома, чиито акции (и по-точно американски депозитарни разписки) бяха изключени от търговията в Ню Йорк през май след изпълнителна заповед на досегашния президент Доналд Тръмп, който забрани американските вложения в китайски компании, за които се счита, че са свързани с китайската войска.

Завръщането към домашния пазар идва в миг, в който Пекин ускори офанзивата си против компании, които се листват в чужбина.

Листването в Шанхай ще помогне на компанията да диверсифицира каналите си за финансиране, споделят анализатори. Телеком колосът се нуждае от свежи средства, с цел да влага в 5G мрежите си. Набраните пари ще бъдат употребявани и за развойна активност, интеграция на облачни услуги и други.

Към юни 2021 година China Telecom има 362,49 млн. клиенти и е на четвърто място в света. На първа позиция е China Mobile с 945,5 млн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР