Чили прави вълнуващ дебют на Световната купа по ръгби, докато Япония върви към победата

...
Япония спечели играта. Чили спечели случая. Дебютът на Чили на
Коментари Харесай

Япония спечели играта. Чили спечели случая.

Дебютът на Чили на Световното първенство по ръгби мина по-добре от очакваното, въпреки че загуби от Япония с 42-12 в неделя.

Лос Кондорес имаха желание и възможност и дадоха на Япония, четвъртфиналист на последното Световно първенство, трудно време в забавен мач. Те дори имаха значителна подкрепа на Stadium de Toulouse, съдейки по всички червени фланелки.

Контузеният капитан Казуки Химено се оттегли късно, но Япония все пак започна с девет играчи с опит в Световната купа и спечели победата и бонус точката от шест реализирани опита.

Но те също допуснаха два опита и бяха татуирани от чилийски защитници в условия на печене.

Доверието и доверието на чилийците един към друг, което Япония намери толкова трудно да преодолее, беше очевидно. Много от тях са израснали, играейки заедно и са усъвършенствали комбинацията си в Selknam, професионалният клуб на Чили в Супер Ръгби Америка. Чили нокаутира Канада и Съединените щати, за да се класира за Световното първенство и оттогава не е печелил мач, но привлече нови фенове със своята устойчивост и амбиция. Япония пропусна 28 мача.

Някои дебютанти на Световната купа по ръгби страдаха в някои ужасни първи игри през годините; Грузия загуби от Англия с 84-6 през 2003 г.; Намибия загуби от Фиджи с 67-18 през 1999 г.; Кот д'Ивоар загуби от Шотландия с 89-0 през 1995 г.

Но Япония бързо откри, че е в надпревара в шестата минута, когато Чили отбеляза първия опит.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР