Чили подкрепя кандидатурата на България за членство в Организацията за

...
Чили подкрепя кандидатурата на България за членство в Организацията за
Коментари Харесай

Чили подкрепя кандидатурата на България за членство в ОИСР

Чили поддържа кандидатурата на България за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване /ОИСР/. Южноамериканската страна е член организацията, и ще показа своя опит в процеса на присъединение.

Това стана ясно по време на среща сред вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел със своя чилийски сътрудник Алберто ван Клаверен . Дискусията сред двамата се организира като част от нова самодейност на Жозеп Борел , предвиждаща външни от министри от Европейски Съюз да организират срещи от името на висшия представител.

„ Чили е специфичен сътрудник за Европейския съюз в района. Споделяме освен исторически и персонални връзки, само че и мощни демократични полезности “ , съобщи Мария Габриел от името на Европейския съюз .

В диалога бяха наранени още две значими за Европейски Съюз тематики . Първата е рамковото съглашение от ново потомство, което следва да бъде утвърдено до края на годината. Втората тематика е подписаният през юни Меморандум за съгласие за сериозните първични материали . Те дават нови вероятности за общи начинания ЕС-Чили.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР