Чикаго заведе дело срещу администрацията на американския президент Доналд Тръмп

...
Чикаго заведе дело срещу администрацията на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Чикаго съди Тръмп

Чикаго заведе дело против администрацията на американския президент Доналд Тръмп поради опасността му да отдръпна финансирането на градовете със специфичен статут, който им позволява да не ползват строгия имиграционен закон.

В основата на разногласието са парите, които федералните управляващи отпускат всяка година за съоръжение на полицията. Тръмп заплаши да ги спре, в случай че полицията отхвърля подпомагане за задържане и разпити на чужденците. 

Кметът на Чикаго Рам Еманюел разгласи желанието си да заведе дело на конференция предходната седмица, казвайки: " Чикаго няма да разреши съществени права на жителите му да бъдат нарушени и Чикаго в никакъв случай няма да се откаже от статута си на гостолюбив град ".

Спирането на парите по програмата за тези градове означава милиони долари по-малко за чиновниците на реда. Само за Чикаго плануваната сума тази година е 3.2 милиона $. Програмата е изключително сензитивна към Чикаго - град, който Тръмп постоянно подлага на критика поради високото равнище на престъпност. Департаментът по правораздаването разгласи, че повече поданици на Чикаго са били убити предходната година, в сравнение с Лос Анджелис и Ню Йорк взети дружно.

Това не е първият път, в който администрацията на Тръмп е привлечена като обвинен от градовете със специфичен статут. Миналия месец съдът блокира изпълнителна заповед, която би спряла даже по-голямо федерално финансиране за тези градове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР