Съдия ще реши дали бащата на мъж, обвинен в стрелба на парад, също ще бъде изправен пред съда

...
ЧИКАГО (AP) — Съдия от Илинойс се очаква да реши
Коментари Харесай

ЧИКАГО (AP) — Съдия от Илинойс се очаква да реши в понеделник дали бащата на мъжа, обвинен в смъртоносната стрелба по седем души в Четвърти от Юлски парад в предградията на Чикаго самият той ще бъде съден за това, че е помогнал на сина си да получи разрешително за оръжие три години по-рано.

Прокурорите обвиниха бащата, Робърт Кримо-младши, по противоконституционен неясен закон и следователно целият случай трябва да бъде прекратен хвърлени, твърди адвокатът му на изслушване по-рано този месец в Уокиган, северно от Хайланд Парк, където се състоя стрелбата през 2022 г. Ако съдията от окръг Лейк Джордж Стрикланд отхвърли молбата на защитата за отвод, процесът срещу Кримо младши ще започне на 6 ноември.

Съдията каза на това по-ранно изслушване, че ще му отнеме три седмици, за да обмисли решение и да обяви решението си на изслушването в понеделник.

Кримо-младши се пледира за невинен по-рано тази година по седем точки за безразсъдно поведение – по една точка за всеки убит човек. Всяко обвинение предвижда максимален срок от три години затвор.

Прокурорите твърдяха, че той е помогнал на сина си Робърт Кримо III да получи разрешително за притежание на оръжие, въпреки че тогавашният 19-годишен младеж е заплашвал с насилие.< /p>

Разделът от четири изречения от държавния закон, на който се позовава, за да се повдигне обвинение срещу Crimo Jr., казва, че „човек извършва безразсъдно поведение, когато той или тя, по какъвто и да е законен или незаконен начин, безразсъдно извърши действие или действия, които... причинява тежка телесна повреда или трайно увреждане или обезобразяване на друго лице.“

Досие на защитата твърди, че липсата на конкретност в закона прави невъзможно да се знае кои действия се квалифицират като престъпно безразсъдно поведение. Те също така казват, че не предлага дефиниция на „причина“, отваряйки пътя на прокурорите да свържат погрешно подписването на заявление за лиценз за оръжие със стрелба години по-късно.

„Тук обвинението за безразсъдно поведение... специално се стреми да криминализира законосъобразното действие на ответника за подписване на достоверна клетвена декларация“, според документацията. Добавя се, че до случая на Кримо-младши „Илинойс никога не е преследвал лице за подписване на истинска клетвена декларация под клетва.“

Адвокатът на Кримо-младши, Джордж Гомес, твърди по-рано този месец, че прокурорите тълкуват закона по твърде широк начин, който би могъл да създаде „смразяващ ефект“ за жителите, които биха се притеснявали, че подписването на клетвена декларация – в този случай заявление за самоличност на собственик на огнестрелно оръжие – може в крайна сметка да се счита за безразсъдно поведение.

Гарсън С. Фишер, помощник-главен прокурор на Илинойс, възрази, че законът не е прекалено широк, отчасти защото е ограничен до безразсъдно поведение, което причинява големи телесни повреди.

Голямо жури обвини сина последно година по 21 обвинения за убийство първа степен, 48 обвинения за опит за убийство и 48 обвинения за побой при утежняващи обстоятелства, представляващи седемте убити и десетки ранени при нападението. Потенциалните доказателства са многобройни по делото на сина, за което не е определена дата на процеса. Той се призна за невинен.

Щатският прокурор на окръг Лейк Ерик Райнхарт каза след ареста на бащата, че обвиненията се основават на спонсорството му на молбата на сина му за лиценз за оръжие през декември 2019 г. Властите казват, че Crimo III се е опитал да се самоуби през април 2019 г. и беше обвинен от член на семейството през септември 2019 г. в отправяне на заплахи за „убиване на всички“. други с тези оръжия“, каза Райнхарт тогава.

Правни експерти казаха, че е рядко родител или настойник на заподозрян в стрелба да се изправи пред обвинения, отчасти защото е толкова трудно да се докажат такива обвинения .

Бащата е познато лице около Хайланд Парк, където някога е бил кандидат за кмет и е управлявал смесени магазини. Той беше освободен срещу гаранция от $50 000 след ареста си през декември.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР