Чифтокопитният бозайник бил открит мъртъв, а до него лежали три

...
Чифтокопитният бозайник бил открит мъртъв, а до него лежали три
Коментари Харесай

Орнитолози от Атанасовско езеро побъркаха МВР и Спешната помощ, подозират биологична атака заради умряла овца

Чифтокопитният бозайник бил открит мъртъв, а до него лежали три изгнили чакала, отровата им щяла да бъде погълната от почвата и токсини птиците, гнездящи в езерото

Четирима униформени, един граждански служител на реда с висок чин и екип на Спешна помощ са изпратени късно нощес на извънредно местопрестъпление - на 2 км от кв. „ Черно море “ и към 100-ина метра от входа на резервата Атанасовско езеро.

Те са се отзовали на сигнал за „ биологична офанзива “, който е подаден от орнитолозите. Малко по-рано те са останали мощно озадачени, откакто са разкрили изгнила мъртва овца, а до нея лежащи три чакала, също мъртви и гниещи.

Притеснените еко бранители считали, че овцата била болна от страховито заболяване, след което била нападната от хищници, които също са умрели, а в този момент отровата щяла да влезе в почвата на Атанасовското езеро и да унищожи популацията на птиците, гнездящи в езерото.

Полиция, Прокуратура и Спешна помощ са работили извънредно професионално. Изпратен е екип, който да прибере телата на мъртвите животни, а служителите на реда да извършат оглед. Назначена е и експертиза, с цел да се откри повода за гибелта на трите чакала и овцата.

Оказало се, че овцата е вързана на въже, а гледката, съгласно наши източници приличала на свръхестествен обред, защото чакали били в кръг към жертвата си.

За към час цялото „ закононарушение “ било разплетено . Оказало се, че овцата е на локален гражданин – ловджия, който имал позволение за отстрелването на малък дивеч. Животновъди от кв. Черно море и локални поданици били пропищели от сериозната популация на хищника и са подхванати ограничения да се понижи.

Овцата била на въже, тъй като била употребена за стръв, а чакалите убити със законно притежаваното оръжие на авджията – мъж на 45 години. Това се случило още преди 20-ина дни, само че телата по този начин и не били изхвърлени.

„ Веществените “ доказателства – една умряла овца и три чакала, мощно вмирисани, са прибрани постройката на кметството , научи Флагман.бг. Най-вероятно експертиза няма да се прави, само че към момента няма разрешение за загробването или изгарянето им.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР