ЧЕЗ Разпределение ще установява кражбите на ток чрез нова технология,

...
ЧЕЗ Разпределение ще установява кражбите на ток чрез нова технология,
Коментари Харесай

ЧЕЗ ще установява кражбите на ток чрез нова технология

ЧЕЗ " Разпределение " ще открива кражбите на ток посредством нова технология, която ще открива съвсем 99 на 100 от нарушаванията. От енергокомпанията, която обслужва Западна България, оповестяват, че ще снабдят с рефлектометри всички проверяващи екипи. Уредът разрешава откриване на спомагателни противозаконни връзки към проводниците с доста огромна акуратност и при инспекция всички обири се откриват незабавно.

През предходната година екипите на ЧЕЗ " Разпределение " са открили близо 7 хиляди и 100 обири на ток. От сдружението чакат с новите уреди броят на откритите нарушавания да се усили.

Кражбите на ток в 30-те многоетнически квартали на територията на Югоизточна България, обслужвана от EVN, са сведени до най-малко след въвеждането там на 100-процентно отдалечено отчитане на електромерите. Всеки опит за достъп до системата се засича незабавно, разясниха от компанията. В резултат на отдалеченото отчитане се е нараснала и събираемостта в тези квартали, като тя е над 95%.

Костадин Величков от Съвета на шефовете на " Електроразпределение Юг " съобщи, че през предходната година се е нараснал броят на хванатите да правят кражба на електрическа енергия, тъй като:

Още когато се отвори таблото или когато се отвори капакът на електромера, при нас идва сигнал, че има интервенция в измервателното устройство. Тези намеси нашите монтьори ги ревизират на място.

Дистанционни електромери към този момент има в градовете Пловдив, Асеновград, Карлово, Хисаря, Раковски, Съединение, Стамболийски, както и в село Калояново. Предстои планът да се разгърне и в другите обитаеми места, обслужвани от компанията. За 2017 откраднатата сила е за близо 1 и половина милиона лв., сподели от своя страна представителят на ЕVN Петър Костадинов.

Това е сила, която ние ще си търсим от прилежащите клиенти, които са хванати в кражба или операция, т.е., тази сума е спестена и няма да се заплаща през цените от всички други клиенти. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР