ЧЕЗ Разпределение България взе участие в международен семинар на тема

...
ЧЕЗ Разпределение България взе участие в международен семинар на тема
Коментари Харесай

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ участва в международен семинар за опазване живота на птиците

ЧЕЗ Разпределение България взе присъединяване в интернационален семинар на тематика обезопасяване на електроразпределителната мрежа за запазване живота и местообитанието на птиците. Събитието се състоя на 29.05.2019 година в гр. Острава, Чехия.
На него участваха представители на интернационалните организации, електроразпределителни сдружения и държавни специалисти, които споделиха опит и разискаха положителните практики за софтуерни решения по мрежите, които да ги създадат безвредни за птиците. ЧЕЗ Разпределение показа политиката си за запазване на биологичното многообразие, техническите ограничения, които ползва, както и реализирането на дейностите по плана „ Живот за птиците “.

Проектът „ Опазване на застрашени типове птици посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни електропроводи в предпазени зони от Натура 2000 в Западна България”, LIFE16 NAT/BG/000612 или „ Живот за птиците “ е с бюджет 2,65 млн. евро. ЧЕЗ Разпределение влага в него над 800 хиляди евро, както и човешки запас и старания за неговото осъществяване. Финансиране от 1.85 млн. евро е обезпечено от Европейската комисия по стратегия Life на Европейския съюз. Дейностите по понижаване на спора диви птици-електропроводи, изпълнявани в партньорство с БДПЗ, ще продължат до края на 2022 година

Чрез осъществяване на плана ще бъдат обезопасени към 4000 железобетонни и 1200 железорешетъчни стълба, към 120 км въздушни електропровода и рискът от конфликт на птици в стълбове ще бъде понижен с 90%. Дружеството ще обезопаси 900 гнезда на белия щъркел на територията на Западна България. Във връзка с плана ЧЕЗ Разпределение взе участие в създаването на безвреден за птиците дирек, от които 40 прототипа ще бъдат въведени в употреба до края на програмата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР