ЧЕЗ Разпределение България отчете увеличение на средните товари по мрежата

...
ЧЕЗ Разпределение България отчете увеличение на средните товари по мрежата
Коментари Харесай

ЧЕЗ отчете близо 20% по-високи товари

ЧЕЗ Разпределение България регистрира нарастване на междинните товари по мрежата през почивния ден 6 януари с близо 20% в съпоставяне със същия ден през 2018 година, когато празникът още веднъж е бил в почивен ден. Данните на сдружението демонстрират, че през предходната година междинните товари по мрежата в Западна България са били 1525 мегавата, до момента в който през вчерашния ден междинните стойности демонстрират 1818 мегавата.

С 27% е нарастването на товарите през вчерашния ден спрямо почивния 1 януари тази година. Тогава междинните стойности са били 1438 мегавата. В първия ден на новата година потреблението ни на електрическа енергия е довела до 5% по-високи товари спрямо първия ден на миналата 2018 година, когато междинните стойности посочваха 1370 мегавата.

За първите шест дни на новата година нарастването на товарите е с 9,30% в съпоставяне със същия интервал на 2018 година Денят рекордьор с най-високи товари от началото на годината е 4 януари, което се изяснява и с рухването на температурите, като данните в този ден демонстрират 1840 мегавата.

„ Сериозното нарастване на товарите при спад на температурите демонстрира, че доста семейства разчитат на отопление с ток. Добре е те да плануват, че студеното време и нарасналата консумация на отоплителни уреди директно ще се отрази на потребената от тях през месеца електрическа енергия “, сподели Ясен Тодоров, шеф „ Управление на мрежата “ в ЧЕЗ Разпределение България.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР