Четвъртокласници от Монтана изработват коледни сувенири и украси и ги

...
Четвъртокласници от Монтана изработват коледни сувенири и украси и ги
Коментари Харесай

Ученици от Монтана продават коледни украси за болни деца

Четвъртокласници от Монтана създават коледни сувенири и украси и ги продават в учебното заведение си. Събраните средства хлапетата подаряват за акцията "Българската Коледа ", която оказва помощ на деца, нуждаещи се от дълготрайно лекуване.
Идеята да поддържат свои връстници със здравословни проблеми хрумнала на четвъртокласника Алекс от Пето СОУ "Христо Ботев " в час по изобразяване. Той я споделил с приятелите си, които я одобрили и още същия ден децата дружно с учителката си Маргарита Лазарова и благодарение на родителите почнали да майсторят коледни и новогодишни картички, свещници, сувенири и украси за елхите.
В петък творбите били изложени на базар в учебното заведение и изкупени за 205 лв.. Успехът окуражил малчуганите и след интензивен труд в почивните дни благотворителния базар в школото ще продължи и идната седмица. Всички събрани средства ще бъдат предоставени на "Българската Коледа ". Кампанията, която е под егидата на президента на България, започва още през 2003 година Само предходната Коледа в самодейността бяха събрани над 2,6 млн. лв., които помогнаха за лекуването на над 400 деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР