Четвъртата вълна започна. С юли месец си тръгнаха последните спокойни

...
Четвъртата вълна започна. С юли месец си тръгнаха последните спокойни
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Преболедувалите COVID-19 имат антитела за години или доживот

Четвъртата вълна стартира. С юли месец си потеглиха последните спокойни дни и месеци. Преди стойностите да станат такива, че да натоварят здравната система, сътрудниците би трябвало да приготвят лечебните заведения. Днес е най-голямата численост от началото на лятото. Очакваме бройките да се усилват. Важно е хората да се имунизират. Хората трябваше да употребяват лятото да се имунизират. Това съобщи проф.   Кантарджиев  в студиото на утринния блок на БТВ.

В последните дни има наклонност за едва увеличение на желанието на хората да се имунизират, заяви проф. Кантарджиев. Според него има потребност от стягане на граничния надзор за чужденци, тъй като огромна част от тях

„ От делта разновидността няма минаване сред капките. При уханския вид, в случай че живеят двама индивида, вероятността другия да се болести е 40%. При делта разновидността към този момент няма метод да имате болен в фамилията и да не се заразят другите членове “, изясни той.

Професорът разясни, че в този момент водещият признак е хремата, а не загубата на аромат или усет. Той разясни, че за разлика от английския вид, делта разновидността заразява най-вече младежи. По тематиката за просветителната система и ограниченията сподели: „ Запази се последователност. Колегите постъпват добре. Важно е ограниченията да са навременни, а не крути. За разлика от Гърция ние нямахме вечерен час “.

„ Хубаво е в трамваите, тролеите и рейсовете да се съблюдава носенето на маски. Там, където има скупчване на хората, е значимо да има маски. Важна е вентилацията – да се сменя въздуха. Ако хората са малко в офис и са имунизирани, няма потребност от маски “, съобщи проф. Кантарджиев.

Той разясни, че преболедувалите имат освен антитела, само че и клетъчен имунитет: „ От значение е и тежестта на прекарването. Ако си тежко изкарал, нямаш огромен имунитет, тъй като си лекуван с кортикостероиди. Ако ги взимаш, имунният отговор е по-слаб. Предполага се, че протекцията ще е с години или доживот “.

Професорът не предлага трета доза от имунизацията, само че изясни, че тя не би навредила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР