Четирите натрошени плочи пред входа на Водолазен клуб Нептун ще

...
Четирите натрошени плочи пред входа на Водолазен клуб Нептун ще
Коментари Харесай

„Драгиев и ко” плаща натрошените плочи на клуб „Нептун”

Четирите натрошени плочи пред входа на Водолазен клуб „ Нептун ” ще бъдат възобновени за сметка на компания “Драгиев и ко ”. Това заяви инж. Костадин Терзиев от компанията. Преди месец и половина служащите, които реконструираха тунела на ул. „ Гладстон ” под Пощата, ги унищожиха. Предполага се, че това е станало, до момента в който фасадата на клуба, облицована с врачански камък, бе пребоядисана в сив цвят.

Тогава инж. Терзиев изясни, че не може да се откри кой е разрушил плочите, тъй като на място работили разнообразни подизпълнители. „ Ще възстановим вредите, без да сме отговорни. Поканили сме хората от клуб „ Нептун ” да си поръчат нови плочи и по-късно ще ги платим. Ще платим и на майстора, който ги сложи ”, сподели инж. Терзиев. Все още не е ясно какъв брой тъкмо ще костват новите мемориални плочи.

Сред разрушената на части памет на клуба едната плоча бе отдадена на 90-годишнината на основаването на пловдивския „ Морски сговор ”. Втората припомняше именития подводен дом „ Хеброс ” /трети в света след този на французите и американците - б. р./ и първите ни акванавти - доктор Гарабед Томасян и Иван Петров. Третата бе в памет на проф. Никола Бошев, доктор Янко Попов, Димитър Енев, Лъчезар Ангелов, Манол Хубенов, Румяна Боева и Агоп Сренц. Четвъртата плоча е била от бронз и тя просто е отнесена някъде - евентуално за скрап.

Опасните стълби

Опасни дупки и прогнили железни капаци покриват стълбите, които водят към тунела под пощата на ул. „ Гладстон ”. На някои от капаците чугунът като че ли всеки миг ще хлътне. На други той липсва изцяло.

Решетките и стълбите към тях, които слизат към подлеза, не бяха включени в плана за възобновяване на тунела под пощата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР