Четиринайсетгодишната Милена Николовавлезе в историята на бургаския бокс като първата

...
Четиринайсетгодишната Милена Николовавлезе в историята на бургаския бокс като първата
Коментари Харесай

14-годишно момиче влезе в историята на бургаския бокс

Четиринайсетгодишната Милена Николова влезе в историята на бургаския бокс като първата шампионка в клуб „ Победа Черноморец ”, излъчил десетки имена в този тип спорт. Тя завоюва купата на България в категорията до 52 кг.  от Държавното персонално отборно състезание, съобщи.

Аз започнах на 5 години. Минаха 4 години  в лека атлетика, след което трябваше да се пренасоча в различен спорт, тъй като нещата не се получиха и пробвах баскетбол,  но не се получи също. Груповите спортове не ми се отдават ”, описа Милена Николова.

Само след два месеца, тя навършва 15 години. За скромната си възраст е спечелила десетки медали по лека атлетика в дисциплината  дълъг скок и четири медала по бокс. Учи в професионалната гимназия по романски езици „ Георги Стойков Раковски ”.  Както в спорта, по този начин и в учебно заведение,  се оправя чудесно, показа класната й.

Изключителен тънък човек. Направи ми усещане, че е доста блага, доста нежна, нищо общо нямаща с визията за един боксьор. Много сполучливо се показва и по френски. Представи се ослепително и на Олимпиадата по френски, което за нас е огромна горделивост ”, описа Елка Калоянова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР