Четиринадесетото издание на Банско опера фест ще събере през уикенда

...
Четиринадесетото издание на Банско опера фест ще събере през уикенда
Коментари Харесай

Банско опера фест започва на 25 август

Четиринадесетото издание на Банско опера фест ще събере през уикенда на централния площад в курортния град феновете на класическото изкуство. Гостите и жителите на Банско ще се насладят на 25 август от 20,30 ч. на комедийната опера " Сeвилският бръснар ", а на 26 август от 20,30 ч. Държавната опера - Варна, ще показа мюзикъла " Бодигард ". Същия ден от 10,30 ч. е очакван театър за децата - " Трите феи и спящата хубавица " в осъществяване на ДВТФ " Таласъмче ", научи ДУМА от Йоана Иванова, пиар и артистичен управител в " Монте мюзик ".
Преди повече от два века известният рефрен " Фигаро! Фигаро! Фигаро! " афишира идването на Севилския бръснар и началото на едно безпределно развлечение за публиката. През 1816 година 24-годишният Джоакино Росини за рекордно къс период написва и слага своята опера, като декларира мястото си на бележит оперен драматург, заслужен почитател на Моцарт и на най-хубавите оперни обичаи в италианската опера буфа. Либретото е на Чезаре Стербини, който успешно преработва едмоименната комедия на Бомарше.
На сцената в Банско в ролята на Розина ще гледаме Илина Михайлова, Венцеслав Анастасов ще е Фигаро, Георги Султанов - Граф Алмавива, а Деян Вачков - Дон Базилио. Режисьор на спектакъла е Антонио Петрис, дирижира Светослав Борисов. Продукцията е на Варненската опера.
Мюзикълът " Бодигард " е театрална акомодация на именития филм с Уитни Хюстън и Кевин Костнър. Премиерата му е през 2012 година в Лондон, след което е поставян в Съединени американски щати, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а сега се играе в Англия и Германия. Навсякъде се показва на националния език на страната, а песните са непокътнати в истинския език.
Мюзикълът " Трите феи и спящата хубавица " - театрална акомодация по приказката на Шарл Перо от репертоара на ДВТФ " Таласъмче ", е специфичният подарък за най-младата аудитория. " Мюзикълът " Трите феи и спящата хубавица " е в благозвучие с действителните проблеми на децата - за правото им на избор, за очакванията, разочарованията и упоритостите на техните родители ( " орисници " ). Посланията в мюзикъла са по отношение на самите деца, толкоз и до техните родители. Предизвикателството е към способността на огромните да одобряват детето като пълноценна персона - нещо прекомерно мъчно от време на време ", споделя Димитър Костанцалиев, живописен началник на ДВТФ " Таласъмче ".
" Бодигард " се прочува със зашеметяваща хореография, блестящи костюми, впечатляваща сценография и истинската оркестровка на шлагерите на Уитни Хюстън " I Will Always Love You ", " I Wanna Dance With Somebody ", " Saving All My Love For You ", " How Will I Know ", както и особено написаните за кино лентата " Run to You " и " I Have Nothing ".
За българската продукция на " Бодигард " са поканени Орлин Горанов в ролята на Франк Фармър, британската мюзикълна и кино актриса Манал Ел Фейтури в ролята на суперзвездата Рейчъл Марон и младата певица и актриса Нора Караиванова в ролята на Ники Марон - сестрата на Рейчъл. 
Организаторите на Банско опера фест - Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и " Монте мюзик ", припомнят, че входът е свободен, а мястото е площад " Никола Вапцаров ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР