Четиринадесет хърватски футболни привърженици бяха осъдени днес на по 15

...
Четиринадесет хърватски футболни привърженици бяха осъдени днес на по 15
Коментари Харесай

Хърватски футболни фенове бяха осъдени на по 15 дни затвор в Сърбия за вандализъм

Четиринадесет хърватски футболни последователи бяха наказани през днешния ден на по 15 дни затвор в Сърбия за вандализъм, съобщи АП, като се базира на сръбската държавна телевизия.

Съдът в Белград също така наложи възбрана на почитателите на Хайдук (Сплит) да влизат в Сърбия за една година. Хърватските футболни почитатели потрошиха бензиностанция до сръбската столица и откраднаха бира, цигари и играчки на път за България, където техният обичан тим победи Славия (София) в мач реванш от шампионата Лига Европа в четвъртък.

Сръбски медии разгласиха фотоси, на които името на групировката на последователите, Торсида, е изрисувано на бензиностанцията, наред с буквата "U " (на латиница), свързвана с усташкото пронацистко придвижване в Хърватия по време на Втората международна война. Вчера сръбската полиция заяви, че е задържала 28 хърватски почитатели, които се прибирали от България.

Хайдук победи Славия в реванша с 3:2 и се класира за идващия кръг от конкуренцията, откакто завоюва и първата среща, вкъщи, с 1:0.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР