Четириминутното видео показва леопард, който се изкачва по стълбите, за

...
Четириминутното видео показва леопард, който се изкачва по стълбите, за
Коментари Харесай

Леопард влезе в жилищна сграда и нападна спящо куче

Четириминутното видео демонстрира леопард, който се изкачва по стълбите, с цел да влезе в постройка да издебне домашно куче, което спи тъкмо пред вратата на къщата. Инцидентът провокира лека суматоха в Шимла и множеството от феновете изпитаха страдание към горкото куче.

По знамение кучето оцелява при нападението. Химачал Уочър посети притежателя и беседва с него, с цел да се поинтересува за здравето на кучето.
външна реклама
То се споделя Джаки – обаятелен, палав лабрадор, отзивчиво надъхан. Джаки оцеля, само че получи дълбоки рани, нанесени от челюстите и лапите на свирепия див звяр. Това, което изуми всички беше, че няма рани на никое място по шията.
За благополучие Джаки не позволилa на леопарда да го захапе за врата, поради което евентуално е оцелялa. Кучето към този момент е интензивно, играе и преследва котки и птици, както нормално.

Джаки рядко е вързанa с вериги, защото обича да се скита из местността.

Кучето обикаля свободно, само че остава покрай притежателите си или хора, които познава. През нощта на 10 октомври той беше пристигнал в къщата на родственик на притежателя му и спеше пред вратата им.

Около четири сутринта на 11 октомври леопард се промъкна в постройката и атакува Джаки. Леопардът съумя да се приближи до Джаки в границите на една минута и остана имобилен през идващите три минути, евентуално чакайки Джаки, която се беше свила на топка, да вдигне глава.

Леопардът се нахвърли върху Джаки, двамата се удариха във вратата. Чувайки звуците и джавкам на Джаки, притежателят на къщата се събудил и незабавно отворил вратата. Леопардът не съумя да убие кучето, само че се опита да го понесе със себе си. Наложи му се да го пусне, защото индивидът го подгони надолу по стълбите.



Джаки отишла до къщата на притежателя си. Той забелязал незабавно, че е ранена и кърви. На  заран той я завел на ветеринар, където почнали да лекуват раните й.

Хората в Шимла са паникосани. Случаите на нападнати домашни любимци от леопарди зачестяват. Дивите котки към момента са срамежливи и не са склонни да атакуват хората, само че децата остават уязвими за такива офанзиви.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР