Четиримата маскирани и въоръжени мъже, които обраха вчера бизнесмена Евтим

...
Четиримата маскирани и въоръжени мъже, които обраха вчера бизнесмена Евтим
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Обирджиите на бизнесмена от Обеля“ опоскали инкасо на магистрала Струма“?

Четиримата маскирани и въоръжени мъже, които обраха през вчерашния ден предприемача Евтим Славков на бул. " Ломско шосе " в столичния квартал " Обеля ", са създатели и на различен огромен грабеж – този на инкасото на автомагистрала „ Струма “ през април предходната година. Това допусна пред Lupa.bg специалистът по сигурността Иво Атанасов.

Почеркът на кражбата е еднакъв - носенето на късо и дълго оръжие, ударът на служителя на Евтим Славков през лицето. При обира на инкасо автомобила бе ударен охранител, като обирджиите също бяха четирима.

На 18 декември 2020 година отново по подобен метод бе обран различен инкасов автомобил в Перник. Екшънът се е разиграл пред постройка, в която има офиси на ЧЕЗ и „ Изипей “. Липсващата сума е близо 1 млн. лв..

Предполага се, че първият си огромен удар маскираните мъже са създали през 2017 година, когато са направили грабеж пред касовия център на Българска народна банка, откъдето са взели над половин милион лв..

Източници на Lupa.bg, прецизират, че обрания предприемач на „ Ломско шосе “ е на към 60 година Невярна е информацията, че е на 44 година Мъжът, който го е придружавал, е на тази възраст.

В бизнеса Евтим Славков е почнал да прохожда с автомивка. При него са идвали всички огромни мутри от „ Люлин “ и мотел „ Божур “. Тъй като мивката била направена върху газопровод, който захранвал Бакърена фабрика, е трябвало да бъде закрита. За да бъде избавена, Славков се сприятелил с служители на реда от 9 РПУ. След това върху наследствени земи е построил аквапарк, който е бил доста оборотен. Прави и състезателен комплекс „ Кристал “. Той предложил на клиентите с изключение на разнообразни типове спорт, спа и секс услуги. От тях са се възползвали служители на реда от люлинското РПУ.

Въоръжения грабеж на Евтим Славков е бил осъществен на бул. " Ломско шосе " в столичния квартал " Обеля " през вчерашния ден. Сигналът за престъпното действие е подаден в 12.45 часа. Четирима маскирани са нападнали Славков и неговия зависещ пред комплекса „ Кристал “. Служителят е ударен в главата и му е взетата чантата с доста пари. Той е настанен в болница „ Св. Анна “, където е опериран от екипа на лицево-челюстния хирург доктор Жельо Димов. Крадците още не са открити.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР