Четирима са регистрираните кандидати за кмет на община Вълчи дол,

...
Четирима са регистрираните кандидати за кмет на община Вълчи дол,
Коментари Харесай

Четирима са кандидатите за кмет на община Вълчи дол

" Четирима са записаните претенденти за кмет на община Вълчи дол " , сподели редседателят на Общинската изборна комисия (ОИК) в града Бонка Димитрова. Частичният избор е плануван за 9 октомври тази година.

На идните локални избори във Вълчи дол ще се явят Преслав Петров, претендент на партия „ Свобода “, Николай Христов от партия „ Възраждане “ и издигнатият от предприемчив комитет Георги Георгиев.

Партия ГЕРБ още веднъж номинира за кметското място Георги Тронков, който през 2019 година завоюва изборите, само че след това пълномощията му бяха предварително прекъснати. Димитрова добави, че коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ също се е записала в ОИК за присъединяване във вота, само че не е издигнала претендент.

Правомощията на Георги Тронков като кмет на общината бяха прекъснати предварително с решение на Общинската изборна комисия от 11 юни 2021 година. То бе обжалвано пред Административния съд във Варна.

Магистратите потвърдиха решението на ОИК и отхвърлиха жалбата на Георги Тронков като неоснователна. Делото бе гледано и във Върховния административен съд. Неговото решение от месец април тази година оставя в мощ акта на варненските съдии.

На 12 май ЦИК взема решение да предложи на президента Румен Радев да насрочи непълен избор за кмет на община Вълчи дол, Варненска област. Указът на президента, с който вотът е плануван за 9 октомври, е обнародван на 12 август тази година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР